Set gols amb molt de pes

El Barça s’està acostumant a les victòries per la mínima i al patiment. A Vila-real va ser una més. Un altre cop l’equip blaugrana va rendibilitzar al màxim l’única diana que va fer al llarg dels 90 minuts. Els de Xavi ja han firmat set triomfs en lliga per 1-0 o 0-1, la majoria, quatre, des que va començar el 2023.

L’octubre va ser el mes més complicat per al Barça, amb l’eliminació en la Champions i la derrota al Bernabéu. Tot i això, l’equip va complir en la lliga, però també va patir. Tres de les cinc victòries que va aconseguir van ser per la mínima. Dues d’aquestes a domicili i amb el segell de Robert Lewandowski, autor dels gols en les visites a Mallorca i a València. L’altra va ser a casa contra el Celta i amb diana de Pedri, com a Vila-real. L’1-0 –o el 0-1– s’ha tornat a instal·lar a can Barça amb l’arribada del nou any: 0-1 al Metropolitano per superar l’Atlético, 1-0 contra el Getafe a Camp Nou, 0-1 a Montilivi i 0-1 a l’estadi de la Ceràmica.

En total, set gols que han significat 21 punts per als blaugrana, gairebé la meitat dels que suma fins ara en la lliga. Set partits en què els de Xavi no han tancat les victòries, excepte a Mestalla, on el gol va arribar en el temps afegit, i potser Girona, on Pedri va trencar l’empat en l’hora de partit. En els altres cinc duels, el Barça ha marcat l’únic gol de la victòria en la primera meitat. També contra la Real Sociedad, en la copa, els blaugrana van vèncer per 1-0. Només l’Espanyol, en el derbi de cap d’any, va aprofitar-se de la falta de capacitat del Barça per sentenciar l’enfrontament i va poder esgarrapar un punt del Camp Nou. Ara bé, si alguna cosa està salvant el conjunt culer de no deixar escapar punts en aquests partits és la fiabilitat defensiva. En el derbi, el primer duel després de l’aturada, Araujo no va tenir minuts tot just després d’haver rebut l’alta mèdica i Kounde, amb poc rodatge, va disputar poc més de deu minuts. Ara Xavi ha trobat la defensa perfecta, formada pel francès, l’uruguaià, Christensen i Balde, completament impenetrable i que compta amb el bon moment de Ter Stegen a la porteria i l’ajuda dels Roberto, Alba, Eric o Marcos Alonso quan han jugat.

Si el conjunt de Xavi suma alguna altra victòria per 1-0 o 0-1 en el que queda de lliga establirà un rècord personal en la competició, fixat en els set triomfs que acumula aquesta temporada.