Barça

Un mag campa lliure

Pedri. El canari registra la millor ratxa golejadora de la seva jove carrera, després d’aplicar els consells de Xavi per atrevir-se a xutar més a porteria

Diumenge, després del partit contra el Vila-real, quan li van preguntar sobre l’efectivitat de la línia defensiva, Xavi va dir que el primer jugador encarregat de mantenir la porteria a zero era Robert Lewandowski, i aquesta filosofia l’staff del Barça també l’aplica a la inversa, ja que el gol no pot ser un argument exclusiu dels tres del davant. Durant la recerca entre els integrants de la plantilla per trobar més jugadors amb punteria de cara a les finalitzacions, el tècnic blaugrana va veure clar que Pedri reunia bones condicions per convertir-se també en un golejador i el va guiar fins que el canari interioritzés aquesta habilitat i s’atrevís a xutar més a porteria.

La insistència de l’entrenador i la valentia del jugador s’han fet paleses aquesta temporada, i ja acumulen una bona collita quan encara hi ha mig curs en l’horitzó. Fins avui, el de Tegueste ha marcat set gols, el millor registre de la seva incipient carrera esportiva professional, sis dels quals han estat en la lliga i l’altre, en la final de la supercopa contra el Madrid a Riad, quan va anotar el tercer de l’equip, després d’una centrada de Gavi. De fet, també va marcar el penal definitiu en la tanda contra el Betis en les semifinals, encara que no aparegui en l’escrutini.

Des del títol coper, el migcampista ha vist porteria en quatre ocasions en els últims set partits, però si ajustem l’estadística filant més prim, Pedri ha anotat tres dianes en els darrers cinc de lliga. El més recent va ser fa dos dies a l’estadi de la Ceràmica, quan en el minut 18 de joc, després d’una jugada combinada entre diversos jugadors culers, Pedri es va inventar una paret amb Lewandowski que el va empènyer a foradar la porteria defensada per Pepe Reina. La seva acció ofensiva no va ni començar ni acabar aquí i va buscar àrea de manera incansable tant amb accions en solitari com amb possibles assistències als companys. Tant va ser així que Dani Parejo i Alberto Moreno van acabar rebent targeta groga en l’intent d’aturar el canari, que els guanyava per velocitat. Abans de marxar als vestidors, Pedri va rebre el trofeu al millor jugador del partit.

Aquesta actuació a camp groguet venia precedida per dos grans enfrontaments contra els equips sevillans de la lliga, en què per poc no va marcar al Benito Villamarín, ja que en dues ocasions va fallar una acció d’un contra un, i després la mà de Rui Silva va impedir que veiés porteria. On no va errar va ser anteriorment a Montilivi. El canari estava d’aniversari aquell dia, ja que complia 100 partits vestint la samarreta del Barça, i ho va voler celebrar amb el gol de la victòria. Una jornada abans, contra el Getafe al Camp Nou, Pedri no es va estar de fer tocs màgics per enlluernar l’afició i un dels quals és el que va acabar donant els tres punts.

El 8 del Barça ha començat el 2023 il·luminat, però els mesos anteriors no van passar pas en blanc. En l’última jornada abans de l’aturada pel mundial, Pedri va aconseguir el gol de l’empat contra l’Osasuna, en un moment en què el partit s’estava fent realment costa amunt per als de Xavi, i un mes abans va ser l’artífex de la victòria per la mínima contra el Celta. Va ser allà que va donar inici a aquesta tradició de marcar gols que valen més or que no pesen, ja que Pedri ha salvat fins a quatre partits amb els seus gols solitaris, uns encerts que suposen 12 punts dels 56 que té el Barça.

El canari es va estrenar en la temporada 2022/23 fent el segon de la golejada contra el Valladolid i, a partir de llavors, s’ha mostrat molt regular a un nivell de rendiment altíssim.

GOLS DECISIUS

Quatre dianes solitàries de Pedri han contribuït a aconseguir 12 punts en la lliga

LES XIFRES

7
gols
ha marcat aquest curs. Sis dels quals han estat en la lliga i l’altre, en la final de la supercopa contra el Madrid.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)