Barça

Ben tornat, Ferran

El Barça supera el Cadis en el primer partit sense Pedri, gràcies a dos gols en tres minuts, i anirà a Old Trafford de nou amb el Real Madrid a vuit punts de distància

Ferran, desaparegut des de feia partits, va ser el millor en atac. Protagonista també Sergi Roberto, amb un gol i una assistència, i apagat Ansu

BARÇA 2 CADIS 0

CADIS:Ledesma, Iza, Luis Hernández, Fali, Arzamendia, Bongonda (Sobrino, 62’), Rubén Alcaraz (San Emeterio, 69’), Escalante (Alejo, 62’), Brian (Lozano, 62’), Alex i Roger Martí (Chris Ramos, 74’). BARÇA:Ter Stegen, Kounde, Christensen, Eric, Balde, Sergi Roberto, De Jong (Kessie, 69’), Gavi, Ferran Torres, Lewandowski (Raphinha, 74’) i Ansu (Ángel Alarcón, 86’). GOLS:1-0 (43’) Sergi Roberto. 2-0 (46’) Lewandowski.ÀRBITRE:González Fuertes (comitè asturià).VAR:González González (comitè castellanolleonès).T.G.:a Frenkie, Kessie, Rubén Alcaraz, Roger Martí i Fede San Emeterio.PÚBLIC:72.010 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

Sonen tambors de guerra. Al Barça l’espera dijous una dura final a Old Trafford. Tot o res. Guanyar a Manchester sense Pedri ni Gavi per continuar viu en l’Europa League. Marcus Rashford arriba a la batalla amb la destral esmolada. Ahir, dos gols més contra el Leicester. Ja són tretze gols el 2023 i setze en els últims disset partits. Espanta. Però el Barça també arriba preparat a la confrontació, reconfortat per la victòria contra el Cadis. El líder de la lliga no va fer un bon partit contra el conjunt de Sergio, però sí que va demostrar autosuficiència i anirà a Anglaterra amb el Madrid de nou a vuit punts. Això és el més important. Aquest era el principal objectiu del partit contra el Cadis. La victòria dels d’Ancelotti a Pamplona obligava el Barça a no fallar contra un Cadis que encara no havia perdut al Camp Nou des del seu retorn a primera. Haver afrontat la batalla d’Old Trafford amb el Madrid a només cinc punts no hauria estat el millor escenari. Però, amb la situació controlada en la lliga, es pot mirar cap a Europa amb uns altres ulls.

Sense Araujo, sancionat, el Barça va afrontar el primer partit sense Pedri amb novetats en totes les línies. El retorn d’Eric a l’eix de la defensa, l’entrada de Sergi Roberto al mig del camp i l’atac amb dos extrems ben oberts a la banda, amb Ansu i Ferran, van ser les novetats més destacades respecte al dia del Barça-United. Va funcionar tot menys Ansu. La visita del Cadis, quart per la cua, convidava algunes individualitats a recuperar autoestima, però no va ser el cas d’Ansu. Sense dolçor, sense encert i canviat al final per Ángel Alcorcón. Sí que hi va lluir Ferran Torres. No va marcar, però va ser el millor dels tres homes d’atac. Es va atrevir en el cara a cara contra Arzamendia i va generar l’acció del primer gol. Jugada espectacular. Ferran va agafar la pilota a la banda i va marxar primer d’Arzamendia, va retallar davant Rubén Alcaraz i es va desfer també de Fali, abans de trepitjar la línia de fons i connectar una magnífica centrada que va rematar en primera instància Lewandowski i, posteriorment, Sergi Roberto. La rematada del polonès la va treure Iza des de damunt la línia de gol, però el refús el va caçar el capità i va marcar a plaer. El de Reus era el substitut de Pedri i premi per a ell. Xavi continua afortunat en aquest sentit. Raphinha va lluir en els partits immediatament posteriors a la lesió de Dembélé, Alba va marcar contra el Sevilla el dia que Balde va ser suplent per culpa d’un procés febril i, ahir, en el primer partit sense Pedri, partidàs de Sergi Roberto. Gol i assistència. El de Reus va intervenir també en el segon gol. Jugada del capità i diana d’un Lewandowski que també necessitava retrobar-se amb el gol. El seu xut ras des del balcó de l’àrea va agafar Ledesma a contrapeu. Vital que Lewandowski arribi afinat a Old Trafford.

També va ser important mantenir la porteria a zero. Al Cadis li van anul·lar dos gols. El primer, per fora de joc de Roger Martí; el segon, per una falta prèvia de Fali a Ter Stegen. L’equip de Sergio va generar perill en el segon temps, però Ter Stegen continua fi. Entre ell i el pal, van evitar el gol de Chris Ramos. El Barça no va estar bé en la segona part. Li va faltar rematada i també solidesa. Però el partit d’ahir era per no prendre mal. Tres punts més, el Madrid a vuit i Ferran, sembla, recuperat per a la causa.

PREOCUPA ANSU

Contra el Cadis era una nit per reivindicar-se i a Ansu li va tornar a faltar espurna

MINUT A MINUT

19’ Gol anul·lat a Roger Martí per fora de joc. 21’ Primera aproximació del Barça amb perill real. Doble retallada de Ferran dins l’àrea i el seu xut buscant el pal llarg no troba porteria.
25’ Xut de Sergi Roberto, refusa Ledesma i Balde acaba rematant desviat. 35’ Rematada desviada de Sergi Roberto. 40’ Centrada de Ferran i rematada de cap a fora de Lewandowski.
43’ Gol de Sergi Roberto. Gran acció individual de Ferran, que marxa de tres rivals (Arzamendia, Alcaraz i Fali), la seva centrada la remata Lewandowski, Iza evita el gol des de damunt la línia i el capità acaba caçant el refús i fent l’1-0.
46’ Gol de Lewandowski. Jugada i assistència de Sergi Roberto i xut ras i sec des de la frontal del polonès que agafa Ledesma a contrapeu. 56’ Córner a favor del Barça i rematada final de Lewandowski al travesser. No hi havia fora de joc.
58’ Gol anul·lat a Roger Martí per falta prèvia de Fali a Ter Stegen.
79’ Acció individual de Chris Ramos, acaba xutant amb la punta de la bota i Ter Stegen col·loca una gran mà a baix i la pilota acaba al pal. 84’ Mitja volta d’Ansu i rematada final desviada. 86’ Rematada de cap de Lozano i pilota al pal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)