Exercici de supervivència

El Barça guanya per la mínima contra el València amb un gol de Raphinha, tot i jugar més de mitja hora amb inferioritat numèrica i fallar un penal (Ferran)

Araujo serà baixa en la difícil visita a San Mamés

BARÇA 1 VALÈNCIA 0

BARÇA:Ter Stegen, Kounde, Araujo, Christensen, Balde, Sergi Roberto (Eric, 81’), Busquets, De Jong (Kessie, 46’), Raphinha (Angel Alarcón, 87’), Ferran Torres i Ansu Fati (Marcos Alonso, 61’). VALÈNCIA:Mamardashvili, Foulquier, Cömert (Diakhaby, 55’), Cenk, Jesús Vázquez, Correia (Castillejo, 62’), Ilaix (Fran Pérez, 62’), Hugo Guillamón, Almeida (Musah, 78’), Samuel Lino (Kluivert, 78’) i Hugo Duro.  GOLS:1-0 (15’) Raphinha.ÀRBITRE:Alberola Rojas (castellanomanxec).VAR:Jaime Latre.T.G.:Cap.T.V.:A Ronald Araujo (59’).PÚBLIC:89.644 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

El Barça viu abonat a l’1-0 o el 0-1. N’acumula set en els últims dos mesos. Deu en la temporada 2022/23, entre la lliga i la copa. El València ho ha patit per partida doble. A Mestalla, en la primera volta del campionat, Lewandowski va decidir el partit amb un gol en el minut 93. Ahir va ser Raphinha en el minut 15. De la frustració de Gennaro Gattuso a la buidor de Rubén Baraja. L’actual tècnic del València va marxar de Barcelona amb la clara sensació d’haver perdut una enorme ocasió de puntuar a l’Spotify Camp Nou. El guió del partit en la segona meitat va brindar al València l’oportunitat d’empatar o fins i tot de guanyar el segon partit de l’era Baraja, però l’equip de la capital del Túria no està en descens per casualitat. El Barça va jugar amb foc, però no es va cremar perquè aquest València va mancat d’amor propi i de gol. En el seu equip titular d’ahir només han vist porteria aquesta temporada Samuel Lino (2), Almeida (2), Guillamón (1), Cömert (1) i Hugo Duro (1). Set gols entre tots cinc. Massa poc. Només entre Cavani (5) i Samu Castillejo (3) ja en sumen més, però l’uruguaià està lesionat i Castillejo va ser suplent.

No va ser un bon partit del Barça, però sí un gran exercici de resistència. Raphinha, amb el cap, va trobar el premi del gol en el primer quart d’hora. En menys d’un minut, Busquets va fer visible una de les seves eternes mancances, el xut a porteria, i una de les seves grans virtuts, l’associació. No es va atrevir amb el xut en una pilota franca a la frontal que va desesperar tot el Camp Nou, però en l’acció següent es va inventar una passada al cor de l’àrea per a Raphinha que hauria pogut signar el mateix Xavi. En el segon temps va arribar el despropòsit.

Ferran Torres va fallar un penal xiulat per mans de Guillamón, Ansu va estavellar una pilota al pal i Araujo va veure la vermella directa per haver fet caure Hugo Duro quan era l’últim home. Araujo va pagar els plats trencats per un error previ de Kounde, que es va equivocar amb una pilota aèria. L’uruguaià serà baixa per a San Mamés contra els germans Williams. Oihan Sancet, expulsat ahir a Vallecas, també es perdrà el partit.

El Barça va jugar més de mitja hora amb un home menys. Xavi va fer entrar Alonso per recuperar la línia de quatre i Baraja va donar entrada a dos extrems i va acabar jugant amb dos davanters pel mig. El València va acumular homes en atac amb Kluivert, Castillejo, Fran Pérez i Hugo Duro, però el Barça va demostrar enteresa defensiva un partit més. També Alberola Rojas va ajudar. L’àrbitre no va veure penal de Kessie a Fran Pérez i Jaime Latre des del VAR no va poder intervenir perquè Alberola Rojas sí que va veure contacte però va interpretar que no va ser suficient. La cara de Kessie mirant l’àrbitre el delata. Salvat ell i salvat el líder.

ABONATS A L’1-0

El Barça més pragmàtic suma set 1-0 aquest 2023 i deu en el curs 2022/23

MINUT A MINUT

15’ Gol de Raphinha. Magnífica assistència de Busquets al cor de l’àrea, Jesús Vázquez perd la marca i Raphinha, amb el cap, supera Mamardashvili per dalt.
18’ Passada de Raphinha, xut ras d’Ansu i la bloca Mamardashvili. 23’ Acció personal de Balde i xut enroscat final de Raphinha a fora.
31’ Xut de Ferran des de fora l’àrea i rebutja Mamardashvili. 33’ Centrada de Jesús Vázquez i la rematada de cap de Correia marxa a fora. Es despista Balde. 39’ Cessió problemàtica de Ferran cap a Ter Stegen, gran control de l’alemany, però s’equivoca després amb la passada i Samuel Lino acaba xutant alt.
55’ Ferran falla un penal. Pilota a l’arrel del pal. Alberola Rojas havia assenyalat la pena màxima per mans de Guillamón.
56’ Xut al pal d’Ansu Fati. Passada de Raphinha. 58’ Centrada de Jesús Vázquez i Hugo Duro no arriba a connectar amb encert la rematada quan ho tenia tot a favor per marcar.
59’ Expulsió d’Araujo per haver fet caure Hugo Duro sent l’últim home. L’acció neix d’un error de Kounde, que s’equivoca en una pilota aèria. 85’ Baraja reclama penal de Kessie a Fran Pérez.
93’ Xut de Kluivert des de fora l’àrea i la bloca Ter Stegen.