Barça

L’equip somia en gran

Presentació. Xavi i Sergi Roberto es van dirigir a l’afició amb un missatge ambiciós i demanant-los que aquest any també estiguin al costat de l’equip

El trofeu Joan Gamper, la festa de tot el barcelonisme, ha servit enguany com a primera presa de contacte dels seguidors i jugadors culers amb la nova casa temporal dels blaugrana per als propers quinze mesos: l’estadi olímpic Lluís Companys. Milers d’aficionats van pujar fins a Montjuïc per assistir a la presentació de la plantilla que s’ha confeccionat per a la temporada 2023/24 i veure de ben a prop les noves cares: Ilkay Gündogan, Oriol Romeu i Iñigo Martínez, que es van endur una tímida ovació de tots els presents a l’estadi. I és que els decibels van pujar molt quan van aparèixer en escena jugadors que s’han guanyat el cor de tots els culers, com Gavi, Pedri, Lewandowski i els quatre capitans: Frenkie de Jong, Ronald Araujo, Ter Stegen i Sergi Roberto. Qui no va ser present a Montjuïc va ser Ousmane Dembélé. En espera que es confirmi el seu fitxatge pel PSG, el club, finalment, va optar per no exposar l’extrem francès a un escarni públic.

Xavi, que va rebre l’estima de tots els aficionats quan va sortir al terreny de joc, va enviar un missatge molt clar i contundent sobre l’objectiu que es proposen per a aquesta temporada. “L’equip s’hi deixarà la pell, com ho va fer l’any passat i com ho hem fet fins ara. L’objectiu no canvia: segueix sent el de guanyar títols. Volem guanyar tots els títols aquesta temporada. Aquest és el nostre objectiu principal.” El tècnic blaugrana també es va recordar de les noves incorporacions, donant-los la benvinguda, i va fer una crida a tota l’afició perquè estigui al costat de l’equip en el seu trasllat a Montjuïc per les obres de l’Spotify Camp Nou. “Aquesta temporada no serà fàcil, és atípica. Canviem de casa. És per això que us necessitem més que mai. Necessitem el vostre suport, la vostra solidaritat i sacrifici. És molt important que ens feu sentir com al Camp Nou.”

Sergi Roberto, que enguany s’estrena com a primer capità després de la marxa de Sergio Busquets, també va dirigir unes paraules, seguint en la mateixa línia del tècnic. “Aquest any aquesta serà la nostra casa. Esperem que ens feu sentir com al Camp Nou, i us necessitarem en cada partit perquè al final de la temporada ens tornarem a trobar aquí per aixecar molts títols. Aquest equip, tant els jugadors com l’staff, estem amb moltes ganes de guanyar títols. L’any passat en vam guanyar dos, però tenim ganes de més.” Sergi Roberto també va reconèixer el que significa per a ell ser el capità del club que l’ha vist créixer. “És un somni, ser el capità del club de la meva vida. He tingut grans exemples, com el Puyol, el Xavi, el Leo, l’Andrés i el Sergio. He après molt d’ells i espero defensar aquest club i aquests colors com ho han fet ells.”

El cantant d’Obeses, Arnau Tordera, i l’orquestra Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya van posar punt final a la part festiva amb la interpretació de l’himne del Barça.

ELS MISSATGES PER A L’AFICIÓ

Aquesta temporada volem guanyar tots els títols. Necessitem el vostre suport
Xavi Hernández
ENTRENADOR FC BARCELONA
Aquest any, aquesta serà la nostra casa. Esperem que ens feu sentir com al Camp Nou
Sergi Roberto
CAPITÀ FC BARCELONA

Trànsit fluid d’espectadors

Una de les incògnites que envoltaven aquest partit era veure com funcionaria la mobilitat dels aficionats del Barça per desplaçar-se a Montjuïc. En general, aquesta va ser fluida i tranquil·la en cada un dels sectors. Força gent va apostar per anar amb temps al camp, i només hi va haver alguna cua en l’espera dels primers busos llançadora. La mitjana de temps que van haver de destinar els aficionats per pujar fins a dalt van ser uns 20 minuts.

Finalment, el nombre d’espectadors que va assistir a aquest primer partit a Montjuïc va ser superior al que es preveia. 35.224 seguidors van acompanyar l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)