Barça

Relleu als despatxos

El Barça oficialitza la incorporació de Deco com a nou director esportiu fins a l’any 2026

Per contra, Mateu Alemany es desvincularà del club

Acaba l’etapa de Mateu Alemany i arrenca l’etapa de Deco. El que havia de ser el nou tàndem, juntament amb Xavi Hernández, en la confecció de la plantilla del primer equip del Barça ja té data de caducitat: el 2 de setembre. Aquell dia, amb el mercat de fitxatges d’estiu ja tancat, Mateu Alemany es desvincularà del club blaugrana per cedir tots els poders a l’exjugador culer. Uns poders que el mallorquí no volia compartir. Per això ara decideix fer un pas al costat i desvincular-se definitivament de l’entitat blaugrana. Malgrat que fa temps que Deco ja treballa en la planificació de la plantilla, no va ser fins ahir que el Barça no va oficialitzar la seva incorporació com a nou director esportiu. El portuguès firma per tres temporades, fins l’any 2026. Tal com es podia llegir en el comunicat, Deco “serà l’encarregat de marcar la filosofia esportiva del FC Barcelona i confeccionar la plantilla juntament amb l’entrenador i el cos tècnic, i convertir-se en el màxim responsable de la secció de futbol”. I continuava dient que “aquesta incorporació concorda amb el comunicat que es va emetre el 2 de maig passat en què el president i el director de l’àrea de futbol, Mateu Alemany, van acordar la seva desvinculació de les seves responsabilitats un cop finalitzat l’actual mercat de fitxatges, el proper 2 de setembre”.

Perquè sí, tot va començar el mes de maig passat. Quan el nom de Deco ja sonava com l’aposta de Joan Laporta per liderar la direcció esportiva, va saltar la gran bomba. Era el 2 de maig, un dia en què el Barça va deixar pràcticament sentenciada la lliga. Semblava una nit alegre i plàcida, fins que el club va emetre un comunicat inesperat en finalitzar la roda de premsa de Xavi Hernández. S’informava que Mateu Alemany deixaria l’entitat quan acabés el curs, si bé s’havia compromès a continuar treballant fins que acabés el mercat d’estiu. Dies després era Cruyff qui anunciava que abandonava el vaixell el 30 de juny, dia en què acabava el seu contracte. El trident Xavi-Alemany-Cruyff, que havia treballat en la planificació esportiva de forma conjunta, es trencava. O no. En un gir de guió, Mateu Alemany rebutjava l’oferta de l’Aston Villa i decidia quedar-se a Barcelona. Ara, però, la peça també cau del tauler. És una decisió personal, motivada per aquest nou rol de Deco, que vol tenir el control de l’àrea esportiva; si bé el portuguès, després d’un dinar amb la junta, va explicar a diversos mitjans que ell no és l’home fort, sinó que ho és el club, i que ell i Mateu Alemany no són incompatibles. “És un gran professional i el respecto, però ell té les seves coses professionals. Ja havia fet un comunicat fa temps.” A més, va assegurar que la línia de treball en els fitxatges no canviarà. “Mateu estava treballant bé i estarem junts fins que acabi el mercat. No canvia res, el club és el club”, va dir. Deco tampoc va voler parlar de cap nom propi. En declaracions als mitjans del club, l’exjugador es va mostrar feliç d’incorporar-se a la disciplina blaugrana. “Tornar a aquest club és grandiós. És una funció important, sabent la dimensió del Barça. Hi ha feina, però tenim una plantilla espectacular. Estic content amb el projecte.”

Feines pendents

Si bé encara treballarà conjuntament amb Mateu Alemany fins que acabi el mercat i que no vol donar cap pista, Deco té diverses carpetes obertes fins al pròxim mes de setembre. En l’apartat de sortides, urgeix trobar una nova destinació a Lenglet i Dest. Són dos futbolistes que no entren en els plans de Xavi Hernández, però la seva situació no acaba de desencallar-se i els dies passen. I podrien no ser les úniques sortides. El mateix tècnic de Terrassa ha repetit més d’una vegada que pot passar de tot fins al final del mercat, i els noms d’Ansu, Ferran o Marcos Alonso han sonat com a possibles sortides o, si més no, com a jugadors pels quals estan oberts a escoltar ofertes. En l’apartat d’entrades, la prioritat és un lateral dret, tot i que també es vol un altre migcampista. La marxa de Dembélé també deixa un perfil buit a l’extrem que el club podria reforçar. I és que arriben les dues setmanes finals i decisives del mercat de fitxatges.

ROL

Deco tindrà plens poders en la confecció de la plantilla del primer equip

ETAPA

Alemany, que ja va estar a punt de marxar, acabarà el mercat de fitxatges
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)