Barça

Xavi: Ambició intacta

Vint-i-cinc anys després de debutar amb el primer equip del Barça amb Van Gaal, Xavi manté viva la flama i vol continuar engrandint la seva llegenda, ara com a tècnic. Dos reptes en el tercer any a la banqueta: revalidar la lliga i créixer a Europa

El Barça començarà demà la seva nova etapa a Montjuïc. Segona jornada de lliga i primer partit oficial a la seva nova casa d’acollida. Xavi Hernández ho viurà a la grada. La seva expulsió a Getafe l’allunya de la banqueta en l’estrena a l’estadi olímpic Lluís Companys. Petit peatge inicial en una tercera temporada en la qual Xavi té dos grans reptes per endavant: revalidar el títol de lliga aconseguit la temporada passada i fer un salt endavant important en clau Champions. Europa ha estat fins ara la seva gran taca. Dos anys seguits abocats a l’Europa League fan mal.

Xavi vol continuar fent història al Barça. Ha guanyat per ara dos títols com a entrenador: una supercopa d’Espanya i una lliga, i vol engrandir encara més la seva llegenda. Manté intactes l’ambició i la il·lusió d’aquell jove que fa ara més de dues dècades començava a escriure tot just la seva història com a futbolista. Ahir es van complir 25 anys del seu debut en partit oficial amb el primer equip del Barça. Va ser un 18 d’agost del 1998, contra el Mallorca, en la supercopa d’Espanya. Louis Van Gaal li va donar la confiança, formant mig del camp amb Cocu i Giovanni. I precisament seu va ser l’únic gol del Barça en aquell partit d’anada a Son Moix (2-1), amb un xut des de la frontal de l’àrea que es va colar a la porteria fregant el travesser. Aquell va ser el primer dels 767 partits oficials que acabaria disputant com a blaugrana en 15 temporades a l’elit. Xavi té dos títols com a tècnic i en va aixecar 32 com a futbolista del Barça. Llegenda viva del club.

Xavi acumula 91 partits oficials com a entrenador blaugrana (55 victòries, 17 empats i 19 derrotes) i demà contra el Cadis buscarà la primera victòria de la temporada després de l’empat a zero al camp del Getafe en la jornada inaugural.

Interpel·lat ahir en roda de premsa per la seva renovació, missatge de tranquil·litat: “Del zero al deu, és un deu.” Xavi té clara la seva continuïtat i té clars els propòsits per a aquesta temporada 2023/24: “L’objectiu d’aquesta temporada és jugar millor a futbol. I això requereix temps, requereix feina. La temporada passada vam jugar molt bé uns partits i altres vegades no tant. Cal acostar-se al partit de la supercopa contra el Madrid, intentar jugar així tots els minuts de tots els partits.” “Ens estrenem en partit oficial a Montjuïc i necessitem que els culers ens donin suport com ho han fet fins ara, i com la temporada passada, que van ser molt importants per guanyar dos títols.” Xavi va explicar ahir: “Aquest cap de setmana tenim un rival rocós al davant. El Cadis és un equip preparat i molt ben treballat, que sol jugar amb un 4-4-2 amb bloc baix, i, tot i que esperem dificultats, esperem donar una bona versió de nosaltres.”

La relació amb Deco

Xavi va aprofitar la roda de premsa prèvia al Cadis per desmentir aquelles informacions que parlaven d’una relació poc fluïda amb el nou director esportiu del club. “Amb Deco tinc una relació extraordinària des que vam ser companys i crec que estarem molt a gust. És fals que hi hagi una mala relació. Cas tancat.” “El tema del Mateu és una decisió del club. Ha fet un treball extraordinari i, de fet, no s’entén el Barça d’avui en dia sense Mateu Alemany ni Jordi Cruyff.”

La meva renovació? Del zero al deu, és un deu
Ens estrenem en partit oficial a Montjuïc i necessitem que els culers ens donin suport com ho han fet fins ara
L’objectiu de la temporada és jugar millor a futbol. I això requereix temps, requereix feina. Cal acostar-se al partit de la supercopa contra el Madrid, intentar jugar així tots els minuts de tots els partits
Amb Deco tinc una relació extraordinària des que vam ser companys i crec que estarem molt a gust. És fals que hi hagi una mala relació. Cas tancat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)