Barça

El bateig a Montjuïc

El Barça, sense Raphinha ni Araujo, afronta avui el seu primer partit de lliga a l’Estadi Olímpic Lluís Companys amb l’obligació de superar el Cadis, després de deixar-se els primers dos punts del curs en el debut a Getafe

El barcelonisme mira cap a la muntanya màgica. Vuitanta-quatre dies després que l’Spotify Camp Nou tanqués les seves portes, avui l’Estadi Olímpic Lluís Companys obre les seves. Enrere queda ja aquell 28 de maig i aquell últim partit al temple contra el Mallorca, i els adeus a Sergio Busquets i Jordi Alba, i enrere queda ja també un estadi amb seixanta-sis anys plens d’història. Mentre les excavadores, les grues i la resta de la maquinària de Limak Construction continuen amb la fase d’enderroc de l’antic Camp Nou, que es preveu que finalitzi al mes de novembre, segons el calendari establert, la pilota es trasllada ara a Montjuïc. Nova etapa.

El Gamper contra el Tottenham va ser un primer tast. Després d’aquell primer assaig general, el Barça-Cadis d’avui (19.30 h, Movistar LaLiga) representarà l’estrena oficial a la nova casa d’acollida dels culers. Montjuïc no enganxa per ara els culers, i el nou Barça de Gündogan, Oriol Romeu i Iñigo Martínez haurà de fer un gran treball de seducció. Xavi té dues grans missions aquesta temporada: guanyar més títols i proposar un futbol que generi magnetisme envers una afició poc il·lusionada amb la mudança obligada. El dia del Gamper l’assistència va ser de 35.224 espectadors, i Xavi ja va fer divendres en la prèvia del partit contra el Cadis una primera crida als aficionats. Millors records guarda Sergio González d’aquest estadi. L’actual entrenador del Cadis va viure l’any 1998 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys el seu debut a primera divisió com a jugador del RCD Espanyol contra el CD Tenerife. “Em motiva jugar en aquest estadi. Em porta bons records. Per al FC Barcelona és una novetat, i els canvis sempre necessiten un procés i un temps, i tant de bo els puguem agafar a contrapeu. La gespa estarà perfecta, és un bon camp i la nostra intenció és sortir d’allà amb un bon resultat”, explicava Sergio en la prèvia. El Cadis no és un bon client per al Barça. En les últimes tres temporades, els gaditans han marxat de Barcelona amb 4 punts de 9 possibles. Un empat el curs 2020/21 (1-1) i una victòria el 2021/22 (0-1). L’única victòria blaugrana en les últimes tres visites del Cadis al Camp Nou va arribar la temporada passada per 2-0, amb gols de Sergi Roberto i Robert Lewandowski. Tots dos seran titulars avui. El polonès és un fix i el primer capità serà probablement l’escollit per ocupar el carril dret en lloc del lesionat Ronald Araujo, absent durant el pròxim mes per la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra que es va fer aquesta setmana. L’entrada de Sergi Roberto al lateral mantindrà Kounde a l’eix de la defensa. Novetats també en atac respecte del dia del Getafe. La sanció de Raphinha obre el debat. Xavi ha de triar entre la frescor i l’efervescència de Lamine Yamal, el desequilibri d’Abde, el gol d’Ansu Fati o els teòrics galons d’un Ferran Torres que sempre ha reclamat jugar en aquesta posició i que a Getafe va ser l’únic dels quatre que es va quedar sense minuts. Per perfil, Ferran i Lamine són qui millor encaixen a l’extrem dret, però caldrà veure si Xavi no fa un canvi de sistema per introduir també un home com Gavi. En el Cadis, Escalante és baixa per sanció i tampoc han viatjat els lesionats Jorge Meré, Sergi Guardiola, Víctor Chust i Brian Ocampo.

LA PRÈVIA

Ens estrenem en partit oficial a Montjuïc i necessitem que els culers ens donin suport com ho han fet fins ara
Xavi Hernández
Per al Barça és una novetat jugar allà i els canvis comporten un procés i un temps. Tant de bo els agafem a contrapeu
Sergio González
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)