Barça

Abidal porta sort al Barça

La fortuna abraça el Barça en el sorteig de la Champions efectuat a Mònaco i queda enquadrat al grup H amb el Porto, el Xakhtar Donetsk i un debutant com l’Anvers

L’equip de Xavi Hernández estarà, aquest cop sí, obligat a superar el mur de la fase de grups

El grup de la mort: PSG, Dortmund, Milan i Newcastle

Sorteig benèvol per al Barça. No hi haurà excuses vàlides aquesta vegada. L’equip de Xavi Hernández està obligat, aquest any sí, a superar el mur de la fase de grups de la Champions League després de dos anys consecutius de misèria i lamentacions. El Barça tenia un aliat infiltrat ahir al Fòrum Grimaldi de Mònaco. Éric Abidal i Joe Cole van ser els encarregats d’extreure les famoses boles del sorteig i l’exjugador i exdirector esportiu del Barça va ser piadós amb el club blaugrana. La seva aparició en escena lluint una corbata amb els colors del Barça ja indicava bons presagis i així va ser. Xavi no es pot queixar. La temporada passada el seu equip va quedar enquadrat en un grup terrible, amb el Bayern de Múnic, l’Inter de Milà i el Viktoria Pilsen, i fa dos anys va tocar de nou el Bayern i el Benfica. Ara el destí ha estat més misericordiós. El Barça ha quedat enquadrat al grup H, juntament amb el Porto de Nico González, el Xakhtar Donetsk i l’Anvers, un dels dos únics equips debutants en aquesta edició en la màxima competició europea, juntament amb l’Union Berlín, equip enquadrat al grup del Real Madrid. Ser cap de sèrie després de quatre anys sense ser-ho també ha ajudat a tenir un sorteig més favorable. Equips com el City, el Bayern i el PSG ja quedaven descartats d’entrada, però els blaugrana han evitat també rivals forts com l’Arsenal, el Manchester United, l’Inter, del bombo 2, el Milan i la Lazio, del bombo 3, i el Newcastle, del bombo 4.

Fortuna també per al Real Madrid, que era al bombo 2 i evitarà les visites a Múnic, Manchester i París. El rival més fort del seu grup serà el campió d’Itàlia, el Nàpols. Completen el grup l’Sporting de Braga i l’Union Berlín. L’Atlético de Madrid, enquadrat al grup E, també va tenir sort. Els seus rivals seran el Feyenoord, la Lazio i el Celtic. Grups més exigents per al Sevilla i la Real Sociedad. Els andalusos jugaran contra un Arsenal que torna a la Champions sis anys després, el PSV, amb el retorn de Luuk de Jong a Sevilla, i el Lens. La Real jugarà contra l’actual subcampió, l’Inter, el Benfica i el Salzburg.

El famós grup de la mort és el grup F, format pel PSG, el Dortmund, el Milan i el Newcastle, el rival que ningú volia de l’últim bombo i que enduria el grup allà on anés. Gran examen per a Luis Enrique i el seu PSG.

LES REACCIONS SOBRE EL SORTEIG

Estem obligats a accedir als vuitens després de dos anys sense fer-ho. Afrontem aquesta Champions amb il·lusió
Venim de dos anys complicats en la Champions, respectem tots els rivals, però el grup és menys difícil que el de fa un any
Aitana ha fet un discurs valent. És una excel·lent professional i mereix tots els premis
Joan Soler
Directiu responsable del futbol formatiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)