Barça

Assaig de Champions

El Barça, amb un ull posat en el debut europeu de dimarts contra el Royal Anvers de Van Bommel, rep avui un Betis ple de cares conegudes com Abde, Bartra, Miranda, Bellerín i Chadi Riad, que dijous s’estrena a l’Europa League contra el Rangers

Vint-i-set dies després torna el futbol a Montjuïc. Ha transcorregut ja més d’un mes des de l’inici de la lliga 2023/24 però fins ara els culers només han tingut l’oportunitat de pujar dues vegades a l’estadi olímpic Lluís Companys. Va ser el dia del Gamper i el dia del Cadis. El Barça-Betis d’avui (21 h, Movistar LaLiga) serà tot just el segon partit oficial del Barça com a local. L’equip va jugar tres de les quatre primeres jornades lluny de Barcelona, però després del parèntesi pels partits de seleccions canvia la tendència. El Barça jugarà ara cinc partits en els pròxims 14 dies –set fins a la pròxima aturada de la lliga després del cap de setmana del 7 i 8 d’octubre– i d’aquests cinc partits, quatre seran a casa, amb especial interès pel Barça-Royal Anvers.

El debut en la Champions dimarts contra l’equip de Mark van Bommel condicionarà l’onze d’avui de Xavi. També condicionarà l’alineació el fet que jugadors importants de la plantilla hagin tingut un cert desgast amb les seves seleccions. És el cas de Raphinha, que acaba de travessar l’Atlàntic, i el de Lamine Yamal, que ha jugat els dos partits contra Geòrgia i Xipre perquè Espanya té pressa per blindar-lo davant el lògic interès del Marroc. Lamine va debutar a primera divisió precisament en un Barça-Betis ara fa uns mesos, però avui sembla un dia propici per a Ferran Torres. El de Foios va ser repescat per De la Fuente contra Xipre després de les lesions d’Olmo i Asensio en el primer partit i va respondre amb un doblet. Gols amb el Barça i gols amb la selecció. Contra el Betis, truca a la porta de la seva primera titularitat en la lliga. Gündogan va acabar amb molèsties a l’esquena en l’amistós contra els Països Baixos, però no hi ha lesió. Qui és baixa segura és el jove Fermín López. La seva expulsió amb el Barça Atlètic en l’anterior jornada contra el Nàstic el deixa fora de la llista. Serà el primer partit en què els culers podran veure de ben a prop João Félix i João Cancelo. Seria una sorpresa que algun dels dos fos titular perquè han estat treballant al costat de Bob Martínez i no han pogut fer dinàmica de club amb Xavi.

La visita del Betis a Montjuïc permetrà tornar a veure cares conegudes per al barcelonisme com ara Abde, Bartra, Miranda, Bellerín i Chadi Riad. Els quatre primers són candidats a la titularitat. Manuel Pellegrini té la baixa del mexicà Guardado, amb un esquinç al turmell, i també les de Ruibal, Bravo, Carvalho i Sabaly, lesionat amb el Senegal durant l’aturada de la lliga. Fekir ha rebut aquesta setmana l’alta mèdica després de mesos de baixa per una greu lesió als lligaments del genoll que es va fer el curs passat, però està descartada la seva presència en el partit d’avui i tampoc ha viatjat, perquè, com ha dit Pellegrini, una cosa és l’alta mèdica i una altra cosa és l’alta esportiva. Fekir no té ritme competitiu i no se l’espera fins d’aquí a unes setmanes. Sense el talent de Fekir, el Betis es mou al ritme d’Isco i viu dels gols de Willian José. Dels cinc gols del Betis en aquest inici de curs, tres porten la firma del brasiler i un altre la de l’exjugador del Madrid i del Sevilla. El conjunt andalús ha sumat set dels 12 punts possibles. Ha deixat escapar punts a San Mamés i contra l’Atlético. I dijous l’espera el seu debut a l’Europa League contra el Rangers.

TORN PER A FERRAN

Lamine acumula molts minuts i Raphinha ve d’un vol llarg. Ferran, candidat a l’onze

MINUTS PER ALS JOÃOS

João Félix i João Cancelo, després del debut a Pamplona, tindran avui més minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)