Barça

Fórmula Joãos

El Barça li endossa una ‘maneta’ al Betis impulsat per la màgia de João Félix i l’energia de João Cancelo, brillants en el seu primer partit a Montjuïc

Ferran i Raphinha, amb dos gols més, endureixen la competència als extrems

BARÇA 5 BETIS 0

BETIS:Rui Silva (Fran Vieites, 46’), Bellerín, Bartra, Chadi Riad, Miranda, Sergi Altimira, Marc Roca (Guido, 66’), Luiz Henrique (Abde, 46’), Isco (Rodri, 66’), Ayoze (Juan Cruz, 66’) i Willian José. BARÇA:Ter Stegen, João Cancelo, Koundé, Christensen (Iñigo Martínez, 76’), Balde (Marcos Alonso, 76’), Gavi, Oriol Romeu (Gündogan, 64’), De Jong, Ferran Torres (Raphinha, 64’), Lewandowski i João Félix (Lamine Yamal, 64’). GOLS:1-0 (25’) João Félix. 2-0 (32’) Lewandowski. 3-0 (62’) Ferran. 4-0 (66’) Raphinha. 5-0 (81’) João Cancelo.ÀRBITRE:José Sánchez Martínez (col·legi murcià). T.G.: a Iñigo Martínez, Bartra i Guido.PÚBLIC:45.055 espectadors a l’Estadi Lluís Companys.

Arribar i enfornar. El primer partit de João Félix a Montjuïc davant de la seva nova afició no hauria pogut tenir un guió millor. Dolç inici de la seva aventura al Barça. El portuguès ja enamora. A Pamplona, abans de l’aturada de la lliga pels compromisos de seleccions, ell i Cancelo van tenir ja uns minutets i van viure la seva estrena oficial com a blaugrana, però va ser ahir contra el Betis, en el seu primer partit a casa, quan João Félix va treure la vareta màgica. Gran repertori de trucs. Primer partit com a titular i primera gran nit. L’espectacle de João Félix va començar amb el primer gol. Cancelo va forçar una pèrdua del Betis en la sortida de pilota, Oriol Romeu va col·locar una bona pilota dins l’àrea, João Félix no va poder connectar amb encert la primera rematada per l’oposició del central del Betis, però el seu mèrit va ser persistir en la jugada, va anticipar-se a Rui Silva i va acabar trobant porteria amb una rematada amb molt poc angle. El seu primer gol amb el Barça el recordarà, però millor encara va ser el brillant gest tècnic en l’acció del 2-0. Christensen va fer una passada vertical per baix, João Félix, fent de boia a la frontal, va deixar passar la pilota per sota les cames i va habilitar Lewandowski, que va definir amb èxit ajustat al pal. En l’acta arbitral i en les estadístiques l’assistència del gol serà per a Christensen, però l’hi haurien de comptar a João Félix. Jugada de dibuixos animats.

A Londres es deuen estar fregant els ulls encara. El seu debut amb el Chelsea va ser calamitós, amb una expulsió amb vermella directa en aquella estrena desafortunada contra el Fulham. Només quatre gols a la Premier en mig any a Stamford Bridge. El João Félix d’ahir contra el Betis no el van arribar a veure mai a la capital londinenca. Prometedor inici al Barça. És la versió que Joan Laporta esperava d’ell quan ja el va voler fitxar fa dos anys.

Captivador João Félix i magnífic també João Cancelo. Dos fitxatges oficialitzats l’últim dia de mercat i que arriben per fer somiar a aquest Barça de cara a la Champions. Cancelo va estar omnipresent a la banda dreta. Ha necessitat només un partit com a titular per deixar clar que serà ell el propietari del lateral dret, per si algú encara en tenia dubtes. Agressiu en defensa i profund en atac. El primer gol del Barça va néixer d’una bona recuperació seva i ell va ser qui va tancar el marcador, amb una gran acció personal. Cancelo va retallar Miranda al vèrtex de l’àrea gran i el seu xut creuat va superar el debutant Fran Vieites. La lesió del porter titular Rui Silva va acabar de desactivar un Betis ple de vells coneguts. Fins a cinc jugadors fets al planter del Barça en l’onze de Manuel Pellegrini. Tota la línia defensiva amb Bellerín, Bartra, Chadi Riad i Miranda més Sergi Altimira al pivot. Tres jugadors del planter blaugrana en l’onze de Xavi en canvi: Balde, Romeu i Gavi. Difícilment tornarà a passar això aquesta temporada.

A Xavi li va sortir tot bé ahir. La seva aposta pels Joãos va tenir èxit i també l’aposta per Ferran Torres. En la seva primera titularitat amb el Barça en aquesta lliga, premi en forma de gol de falta. Notícia. Feia tres anys que el Barça no marcava un gol de falta directa. Des de l’era Messi. Ferran va executar una rosca evitant la barrera pel costat i va batre Fran Vieites.

S’endureix la titularitat als extrems perquè van brillar Ferran i João Félix, però també va deixar empremta Raphinha. La seva expulsió a Getafe li ha fet perdre punts en la lluita per la titularitat, però ahir va necessitar només dos minuts per marcar. Va entrar per un ovacionat Ferran i en el seu segon xut a porteria va fer diana, assistit per Lewandowski. Bons minuts també de Lamine Yamal, que ahir va entrar en la roda de rotacions. Dimarts contra el Royal Antwerp en el debut a la Champions, a Xavi li ha aparegut ara un beneït dilema: quatre candidats per dues places, o una plaça en el cas que doni entrada a Gündogan i avança la posició de Gavi. Tots els extrems en estat de dolçor. Magnífica notícia.

GOL DE FALTA, PER FI

El gol de falta directa de Ferran trenca un malefici que durava des de l’era Messi

MINUT A MINUT

14’ Desajust en la defensa del Barça produït per una indecisió de Koundé davant Isco en l’origen de l’acció, Willian José detecta Luiz Henrique i el seu xut creuat marxa fregant el pal. 16’ La rematada d’Ayoze acaba al lateral de la xarxa.
25’ Cancelo força la pèrdua del Betis en la sortida de pilota, Oriol Romeu posa la pilota a l’àrea, João Félix no arriba a connectar la primera rematada per l’oposició del rival, però continua l’acció, s’anticipa a Rui Silva i defineix amb encert tot i tenir poc angle.
32’ Christensen fa una passada vertical per baix i excel·lent moviment de João Félix deixant passar la pilota per sota les cames per habilitar Lewandowski, que defineix perfecte ajustat al pal. 41’ Contraatac del Barça, però apareix Bartra providencial en el tall per evitar el gol de Lewandowski.
45’ Genial aturada de Ter Stegen davant la rematada de Willian José des de la frontal de l’àrea petita, assistit per Isco. Grans reflexes.
45’+3’ Contraatac del Barça conduït per João Félix, combina amb Ferran i el xut final de João troba la gran resposta de Rui Silva.
61’ Gol de falta directa de Ferran evitant la barrera pel costat.
66’ Raphinha rep una pilota de Lewandowski i el brasiler connecta un xut sec des de la frontal de l’àrea, quan feia només dos minuts que estava damunt la gespa.
80’ Cancelo retalla Miranda a prop del vèrtex de l’àrea gran i bat Fran Vieites amb un xut creuat.
88’ Bona centrada de Raphinha i gran rematada d’esperó de Lewandowski. El porter del Betis evita el sisè.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)