Vuit minuts de llum

El Barça s’aferra a l’èpica i remunta un 0-2 contra el Celta en un final de partit boig, amb dos gols de Lewandowski i un últim de Cancelo

L’equip de Xavi se situa primer de forma provisional, però perd De Jong

barça 3 celta 2

CELTA:Iván Villar, Mingueza, Unai Núñez (Miguel Rodríguez, 94’), Starfelt, Carlos Domínguez, Ristic, Bamba (Carlos Dotor, 94’), Fran Beltrán, Luca de la Torre, Iago Aspas (Swedberg, 78’) i Larsen (Douvikas, 66’). BARÇA:Ter Stegen, Cancelo, Koundé, Christensen (Balde, 60’), Marcos Alonso (Araujo, 46’), De Jong (Gavi, 35’), Oriol Romeu (Lamine Yamal, 46’), Gündogan, Ferran (Raphinha, 72’), Lewandowski i João Félix. GOLS:0-1 (19’) Strand Larsen. 0-2 (76’) Douvikas. 1-2 (81’) Lewandowski. 2-2 (85’) Lewandowski. 3-2 (89’) Cancelo.ÀRBITRE:Melero López (comitè andalús). T.G.: a Christensen, Gavi i Unai Núñez.PÚBLIC:43.272 espectadors a l’Estadi Lluís Companys.

L’èxtasi és un bon elixir contra l’enyorança. Nit de catarsi al Lluís Companys. La primera gran nit màgica del Barça a Montjuïc. Remuntada de líder. El barcelonisme enyora el batec del Camp Nou, aquell vincle embrionari amb la llar, però amb partits amb finals altament excitants com el d’ahir contra el Celta, l’exili resulta més plaent. Lewandowski i els Joãos mantenen el Barça en estat de joia. Enorme victòria per celebrar la renovació de Xavi Hernández.

Orgull i inspiració. El Barça ha dormit líder, empatat a punts amb el Girona, gràcies a vuit minuts màgics. Dos gols de Lewandowski i un altre gol final de Cancelo van certificar una remuntada èpica contra un Celta que ho havia fet tot bé fins aleshores. El cor del Barça, la puntualitat de Lewandowski, el talent de João Félix i l’omnipresència i la versatilitat de Cancelo van deixar Rafa Benítez sense premi.

João Cancelo va tenir llacunes en defensa i alguna pèrdua perillosa, sí, però el seu treball resulta admirable tàcticament. Com João Félix, ell és un altre futbolista que ha arribat beneït a Barcelona. Transcendent. Un home capaç d’executar mil rols en un mateix partit, ocupar múltiples zones del camp i decidir partits. Cancelo va complir tots els papers de l’auca. Va actuar de lateral dret en la primera part, amb tendència a reforçar el mig del camp com en anteriors partits, però en l’inici de la segona part va situar-se directament a la base del quadrat en paral·lel amb Gavi, i per davant de la línia de tres centrals amb què va sortir Xavi després del descans per intentar desarticular un Celta que durant el primer temps havia estat un frontó. Contra el Celta, Cancelo va ser lateral, pivot, interior i va acabar el partit apareixent de forma indetectable dins l’àrea per col·locar el peu i enviar al fons de la xarxa la gran pilota que li va posar Gavi. Cancelo va fer embogir Montjuïc. Elogi a la versatilitat. Un jugador multifuncional que està trobant en el Barça allò que no va trobar a Múnic durant l’últim mig any i que sí que havia trobat en l’inici de la seva aventura a Manchester però que havia perdut en la seva etapa final. Guardiola li ha estat un bon mestre i Xavi l’està gaudint ara. Gran futbolista.

També João Félix va tornar a destacar amb una passada picadeta plena de talent per damunt del mur del Celta, que Lewandowski va convertir en gol. Va ser l’inici de la reacció. Fins aleshores el Celta havia estat millor en el pla de partit. Els gallecs, amb les línies molt juntes, una defensa de cinc homes i una línia de tres homes més a davant, van asfixiar un Barça que durant tota la primera part no va saber atacar en espais reduïts. No va saber trobar aquella passada filtrada. Massa joc per dins i tot ben embussat. Xavi va canviar el pla després del descans, però a l’equip li va costar generar joc per fora tot i l’entrada de Lamine. El Celta va semblar matar definitivament el partit amb un contraatac de llibre conduït per Aspas i culminat pel grec Douvikas. Semblava l’estocada mortal. Però aquest Barça està en un moment dolç i quan no hi arriba el futbol hi arriba el caràcter i l’èpica. Cancelo va obrar el miracle amb el gol definitiu, però Lewandowski ho va fer possible amb dos gols que van ressuscitar el cadàver. L’aire fresc generat pels dos Joãos també ha beneficiat Lewandowski. Quatre gols en els últims tres partits i sis ja en total per al polonès.

La greu lesió de Frenkie de Jong, sens dubte la mala notícia de la nit. El neerlandès té una lesió de la sindesmosi peroneotibial distal del turmell dret. Li tocarà estar un bon temps a l’ombra.

LESIÓ DE FRENKIE

De Jong té una lesió de la sindesmosi peroneotibial distal del turmell dret

MINUT A MINUT

17’ Iago Aspas prova de sorprendre Ter Stegen per dalt, però el porter del Barça posa una bona mà i envia la pilota a córner.
19’ Gol de Larsen amb un bon xut creuat. L’acció agafa Cancelo fora de zona, Koundé mesura malament a l’hora d’anticipar i Christensen queda enganxat i habilita Larsen, assistit per Luca de la Torre. 22’ Gündogan assisteix João Félix i el portuguès xuta alt. Posició clara de xut però execució amb la cama no dominant.
35’ Marxa De Jong lesionat. Entra Gavi.
40’ Centrada de Mingueza, rematada de cap de Larsen, gran aturada de Ter Stegen, bé Oriol Romeu en l’emergència tapant un segon xut del Celta, i el xut final de Luca de la Torre marxa als núvols.
56’ Xut duríssim d’Araujo des de lluny i bona resposta d’Iván Villar. 63’ Pèrdua de Ristic, Gündogan detecta Ferran i el seu xut surt fregant el pal. Claríssima.
70’ Rematada perillosa de Bamba i gran mà de Ter Stegen.
76’ Contra letal del Celta i gol del grec Douvikas, assistit per Aspas.
81’ João Félix inventa una passada ‘picadeta’ per evitar el mur del Celta, Lewandowski remata, la pilota toca al travesser i entra.
85’ Cancelo penetra dins l’àrea, assisteix enrere per a Lewandowski i el polonès no perdona.
89’ Centrada de Gavi i apareix indetectable Cancelo a l’àrea petita per col·locar el peu i batre Iván Villar.