Barça

Xavi: “Hi ha jugadors que descartàvem i que tenen millors sensacions”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, s’ha mostrat sorprès i encantat amb la presència de cinc dels lesionats en l’últim entrenament abans del clàssic. El terrassenc, però, no ha donat cap pista i ha dit que demà decidiran qui està disponible per enfrontar-se al Madrid. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Els lesionats

“M’ha sorprès a mi també. Hi ha jugadors que pràcticament descartàvem, volen estar i es troben amb millors sensacions. Deu ser el fet de tractar-se d’un clàssic. Tothom vol ser-hi. Veurem demà. Hem d’esperar a fer la llista perquè hem de veure com se senten després de l’entrenament i ja decidirem. Però que tothom estigui amb ganes d’estar disponible, és fantàstic”.

“Al final són les sensacions. Jugaran els que estiguin al 100%. No podem cometre l’error de posar un futbolista que no té sensacions i no està al 100% i més en un partit així”.

“Tots tenen sensacions bones i volen forçar, però des de l’staff i els metges no volem forçar. Volem que es recuperin bé i que no tinguin risc de tornar-se a lesionar”.

Lewandowski

“No avançaré res ni donaré pistes. Està bé i ha fet tot l’entrenament amb molt bones sensacions. Demà decidirem. Si Lewandowski i De Jong em diuen que estan al 100%, els poso”.

Pedri

“No sabrem mai si els partits acumulats són la causa de les lesions. Evidentment, ho penses, però no sabrem si és el condicionant principal. Sempre busquem el per què de les coses i en les lesions és multifactorial. Però anem amb el timing que creiem convenient, sincerament. Ens vam marcar uns terminis i s’estan complint. No hi ha cap problema, ni amb ell ni amb els altres. Si avui hem de destacar alguna cosa, és que els que en tenien per cinc setmanes, en tres estan preparats. És la notícia. És sensacional el treball que s’està fent i la predisposició del jugador. Els cinc que estaven fora, estan dins. Demà decidirem”.

El clàssic

“Arribem després de dues victòries importants. Guanyar seria un cop de moral i confiança. Avançaríem a la classificació un rival directe. És un partit transcendent i vital de cara a l’objectiu que tenim en aquesta competició que és guanyar. És important. Tothom té il·lusió i compromís. Tothom vol entrenar, provar-se i jugar. Estic encantat amb la implicació de tots els futbolistes”.

El Madrid

“Ha canviat respecte a l’any passat. Amb l’arribada de Bellingham, ara juguen amb dos puntes i no amb tres. Hem de vigilar-los. És un equip molt potent i que té moltes coses. No descobrirem res, ara. És el Madrid. Tenen moltes virtuts que cal minimitzar”.

Obligació de guanyar

“Crec que és la mateixa pels dos, està al 50%. No hi ha gairebé mai un favorit, no pots fer prediccions. Per la meva experiència, mai pots pensar en què pot passar. Un clàssic és imprevisible”.

Araujo o Cancelo contra Vinicius

“Canvia que tenim a Cancelo. La seva posició natural és la de lateral dret, però pot jugar d’interior, extrem, lateral esquerre o pivot. És una alternativa molt bona. És versàtil, dinàmic i polivalent. Veurem demà. Depèn de les sensacions de molts dels jugadors. A partir d’aquí, decidirem l’onze, com ataquem i com defensem”.

Gil Manzano

“L’ordinador ha detectat un àrbitre. És un sorteig, no? Com menys parlem d’ell, millor. Que ho faci el millor possible i que sigui just”.

L’afició

“Es preveu un ple a Montjuïc. L’afició està de 10 des de fa temps i és un partit en què no ens fallarà. Estarà amb nosaltres i intentarem posar-hi intensitat i ritme perquè la gent pugui gaudir del partit”.

João Félix

“No sabia que no havia marcat contra el Madrid. És un bon moment. Per ell i per tothom. El João s’adapta molt bé a la posició que volem. No el veig ni com un 9 ni com un davanter. El veig com un mitjapunta amb llibertat per entrar i sortir. Té aquest talent i es troba a gust jugant on el situem”.

Cancelo i les pèrdues de pilota

“No és manca de confiança, al contrari. Se sent important i útil i s’atreveix a fer coses. El que hem de minimitzar és on es fan aquestes coses. Per exemple, a la zona de construcció cal vigilar. Sobretot contra el Madrid, que aprofita les transicions i els contraatacs”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)