Barça

Gil Manzano per al clàssic

Àrbitre. L’extremeny tindrà Cuadra Fernández al VAR

Els últims dies s’ha parlat molt de la rebaixa de sanció a Nacho després de la duríssima entrada a Portu. Una rebaixa –de tres a dos partits– que li permetrà jugar dissabte el clàssic i que ha portat a les comparacions, sobretot amb els tres partits de càstig que li van caure a Robert Lewandowski l’any passat per tocar-se el nas. “Això és una pregunta per al comitè. Sorprèn, parlant clar. L’acció de Nacho és de molt perill i podria haver lesionat un company. Nosaltres vam recórrer en el cas del gest de Lewandowski, que es va tocar el nas, i no ens van fer cas”, deia el tècnic del Barça, Xavi Hernández, fa uns dies en una roda de premsa.

L’àrbitre de l’expulsió del davanter polonès, i de la de Gerard Piqué al túnel de vestidors en el seu últim partit, era Jesús Gil Manzano. Repudiat per molts culers, ja que també va expulsar els tres membres del millor trident de la història del Barça: Leo Messi, Luis Suárez i Neymar. Doncs l’extremeny és l’escollit per xiular el Barça-Madrid d’aquest dissabte a Montjuïc (16.15 h). Així ho va fer oficial ahir la federació espanyola. Serà el tercer clàssic que xiularà Gil Manzano. Els dos anteriors van acabar amb victòria per al Real Madrid. Va ser en les temporades 2014/15, la del triplet amb Luis Enrique (3-1), i 2020/21, en un duel jugat sota la pluja a Valdebebas, quan encara no podia entrar públic als estadis per culpa de la pandèmia (2-1). L’extremeny estarà acompanyat al VAR pel madrileny, però adscrit al col·legi balear, Guillermo Cuadra Fernández.

Jesús Gil Manzano encara no ha xiulat el Barça aquesta temporada, però el balanç dels anteriors 36 partits és de 22 victòries, set empats i set derrotes. Amb el Madrid, el balanç és de 37 victòries, cinc empats i cinc derrotes. Aquest curs va arbitrar el primer partit de lliga dels de Carlo Ancelotti. Aquell dia el Real Madrid va guanyar per 0-2 al camp de l’Athletic Club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)