El protagonista

Ilkay Gündogan

‘Insatisfaction’

Gavi i Fermín van ser els dos millors futbolistes del Barça en el clàssic i el gol d’Ilkay Gündogan va ser l’únic que la parròquia culer va poder cantar des dels seus seients. L’única alegria. Mick Jagger i Ron Wood no van portar sort al Barça des de la llotja. Gran mosaic inicial, gran banda sonora i gran espectacle, però el Barça va acabar desafinant a última hora. Vinícius va fer el numeret com sempre, desafiant, pueril i ridícul, i Bellingham va entonar a la perfecció el seu solo. 13 gols en 13 partits amb el Madrid i doblet en el seu primer clàssic. L’anglès va acabar robant els titulars, les portades i la glòria del clàssic a un Gündogan que va avançar el Barça només de començar el partit. Va ser el gol de la fe. El migcampista alemany va intentar connectar amb Ferran a prop de l’àrea, Tchouaméni es va equivocar tocant la pilota cap enrere, Gündogan va olorar sang i es va creure la jugada, va penetrar pel mig de la defensa blanca, Alaba va estar tou en el tall i l’exjugador del City va acabar superant Kepa per baix amb una excel·lent definició. Massa concessions del Madrid en l’acció. Era el minut 6 i la cosa pintava de meravella, però els pals, els canvis de Xavi i la inspiració de Bellingham van espatllar-ho tot.

El Real Madrid és l’equip de primera divisió que més gols rep abans del primer quart d’hora de partit. De fet, el gol de Gündogan en el minut 6 no és el gol més ràpid que ha encaixat el conjunt blanc en aquesta lliga. Arribas (Almeria) va marcar en el minut 3 i Morata (Atlético de Madrid) ho va fer en el minut 4.

Gündogan va ser un dels 10 debutants del clàssic. Primera experiència per a ell, Fermín, els dos Joãos, Iñigo, Lamine, Oriol Romeu, Bellingham, Kepa i Joselu. Com la majoria, l’alemany va tenir minuts ja en el clàssic de la gira americana que el Barça va guanyar per 3-0, però ahir era el primer clàssic oficial. El gran dia. No hauria pogut triar millor dia l’exjugador del City per marcar el seu primer gol amb la samarreta del Barça. Amb ell, són ja 14 futbolistes diferents els que han marcat amb el Barça aquesta temporada. Gündogan va assistir Pedri en el primer gol del Barça en aquesta lliga, contra el Cadis, i també va donar l’assistència a Kounde el dia de l’Osasuna, però encara tenia pendent el repte de marcar.

Gündogan va actuar a la base del quadrat fent societat amb Gavi. La suplència d’Oriol Romeu i la baixa de Frenkie de Jong el van allunyar un dia més de la zona d’incidència a l’àrea rival, però Ilkay va encertar en una de les seves poques arribades a l’arc defensat per Kepa. Gündogan i Kepa ja s’havien enfrontat en la Premier League en sis ocasions i l’internacional alemany ja sabia què és això de marcar un gol a l’actual porter del Madrid. Ja n’hi havia marcat en la temporada 2018/19, quan era porter del Chelsea, en un City-Chelsea que l’equip citizen va guanyar per 6-0, amb gols del Kun Agüero (3), Sterling (2) i Gündogan.