Barça

Els vuitens hauran d’esperar

El Barça ha perdut una oportunitat perfecta per segellar el pas als vuitens de final de la Champions després de dues temporades naufragant en la fase de grups. L’equip blaugrana, però, ha estat incapaç de superar el Xakhtar Donetsk a domicili, i això que en tenia prou amb un punt, però els ucraïnesos han guanyat per la mínima (1-0) en un altre duel en què les sensacions del conjunt de Xavi han estat molt preocupants.

Ha estat una primera part molt gris dels blaugrana, que s’han tornat a trobar amb un equip ucraïnès atrevit a l’hora de sortir amb la pilota controlada i, malgrat tot, els de Xavi no han aconseguit fer una bona pressió. Només al principi han recuperat alguna pilota prop de l’àrea, però sense concretar. Quan el Barça tenia pilota, tampoc passaven coses. Sense mobilitat, l’equip no aconseguia ser vertical ni generar sensació de perill. Els dos únics remats han estat des de fora l’àrea, de Gündogan (10’) i de Raphinha (16’). En canvi, la primera del Xakhtar ha estat claríssima i Ter Stegen ha evitat l’1-0 en un xut de Matviyenko (15’). No passaven coses sobre la gespa, però els ucraïnesos han anat creixent sobre la gespa d’Hamburg i han acabat sorprenent al Barça. Una jugada molt ben trenada pel Xakhtar, que ha mogut la pilota de costat a costat, amb els blaugrana corrent darrera i sense la capacitat d’aturar l’acció, ha acabat amb una centrada des de la dreta que Sikan ha rematat de cap al fons de la xarxa (40’).

El Barça ha sortit més ben plantat en la represa, però de nou ha estat la figura de Ter Stegen la que ha estat clau per mantenir l’equip amb vida. L’alemany n’ha tret dues de molt clares a Gocholeishvili (48’) i a Sikan (57’), mentre que l’únic avís dels blaugrana ha estat un xut força desviat de Ferran Torres. La situació ha portat Xavi a fer quatre canvis de cop: Balde, Pedri, João Félix i Lamine Yamal han entrat per Marcos Alonso, Oriol Romeu, Ferran i Raphinha. Pólvora i talent que tampoc s’han traduït en un pas endavant en atac davant un Xakhtar amb el marcador a favor. Malgrat tot, Pedri i Lamine han pogut desequilibrar una mica més i el Barça ha rondat l’àrea constanatment, però sense fer mal. També João Félix hi ha insistit buscant alguna acció individual. L’equip de Xavi s’ha bolcat a l’atac i això ha provocat algun contraatac local. En un d’ells, Newerton ha fet el segon, però l’acció ha estat invalidada per fora de joc (87’).

Amb aquesta derrota, el Barça és líder amb 9 punts, però el Porto podria igualar-lo si derrota l’Anvers aquesta nit. El Xakhtar és tercer amb 6 punts i els belgues tanquen la taula amb 0 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)