Champions

El Porto guanya i se cita amb el Barça pel lideratge (2-0)

La derrota del Barça contra el Xakhtar no només implica que el pas a vuitens de final no s’hagi certificat, sinó que la lluita en el grup s’ajusta molt. El Porto, el màxim rival dels blaugrana, no ha fallat davant l’Anvers –ja eliminat i amb zero punts– i empata amb l’equip de Xavi al capdavant de la classificació amb 9 punts. Un resultat que converteix el duel entre catalans i portuguesos, previst pel dia 28 de novembre (21 h) a Montjuïc, en una final tant per la classificació per a vuitens com pel lideratge. I és que el Xakhtar està a tres punts de tots dos i és favorit per derrotar l’Anvers en la pròxima jornada. Ara bé, el Barça depèn d’ell mateix.

El Porto ha patit més del previst. S’ha avançat amb un gol d’Evanilson des del punt de penal davant els belgues, que s’han quedat amb un futbolista menys per l’expulsió d’Ekkelemkamp als set minuts de la represa. Malgrat tot, els portuguesos no han sabut tancar el partit i l’Anvers ha continuat amb vida fins al final. De fet, Muja ha tingut l’empat en el minut 89, però ha creuat massa la seva rematada. Del possible 1-1 al 2-0, obra de Pepe a la sortida d’un córner.