Barça

Difonent la història blaugrana

Xerrada de la Confederació Mundial de Penyes a estudiants nord-americans sobre l’origen del barcelonisme i les penyes

Prop de 70 joves universitaris dels Estats Units van omplir dilluns la seu de la Confederació Mundial de Penyes. El motiu va ser una nova edició, la 17a, de la xerrada que l’entitat barcelonista organitza en col·laboració amb el programa Study Abroad de la Universitat Pompeu Fabra. En concret, es tracta d’una activitat que forma part del curs “Global Marketing & Culture of FC Barcelona” (Marketing i Cultura Globals del FC Barcelona), que aborda les claus que han convertit el barcelonisme i el col·lectiu de penyes en molt més que una simple afició a nivell mundial.

La xerrada, que va tenir una durada de pràcticament una hora i mitja, va ser conduïda per Vicenç Notari, tresorer de la Confederació Mundial de Penyes i president de la Federació de Penyes Barcelonistes del Baix Llobregat. De manera cronològica, Notari va explicar als estudiants els fets més importants que van acompanyar els primers anys d’història del FC Barcelona; no només a nivell esportiu, sinó també cultural, social i polític en l’àmbit de Catalunya. En aquest sentit, el moviment de penyes, amb més d’un segle d’existència, hi té un pes especial i contribueix en gran mesura a entendre l’arxiconeguda denominació “Més que un Club” amb què es coneix el FC Barcelona.

Els estudiants nord-americans assistents no sols van descobrir l’origen d’aquest col·lectiu, sinó també la seva constant evolució fins a convertir-se en tot un referent per a qualsevol afició del futbol actual. Vicenç Notari també va fer èmfasi en els valors que defineixen el moviment de penyes, com el respecte, l’esforç o el treball en equip, així com la força tan especial que li atorga la seva excepcionalitat a nivell dimensional, organitzatiu, territorial i multidisciplinari.

La de dilluns passat va ser una de les xerrades més multitudinàries des que aquesta iniciativa va arrencar, l’any 2014, de la mà de la Penya Barcelonista La Guineu i la Penya Blaugrana Foment Martinenc, en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra. Una vegada més, els estudiants van mostrar un gran interès per conèixer les claus de l’impacte que el barcelonisme té a tot el món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)