Una exhibició per començar

Les campiones d’Europa han començat la defensa del títol amb autoritat. 5-0 li ha guanyat el Barça al Benfica, en un partit en què l’equip orientat per Jonatan Giráldez s’ha mostrat molt superior i que, de fet, al final de la primera part ja guanyava per 3-0.

I és que les culers s’han avançat aviat, enmig d’un domini aclaparador que s’ha allargat tot el matx. Graham Hansen ha capitalitzat els atacs per banda dreta i un d’ells l’ha aprofitat Alexia Putellas (15’) per obrir la llauna. De seguida, entre Brugts i Alexia (39’) han fet el segon –la catalana ha empès un remat de cap de la neerlandesa que ja entrava-– i, després, Aitana (44’), ha sentenciat, amb un golàs marca de la casa després de fer asseure una rival amb un retall a passada de Graham Hansen.

Alexia, substituïda amb molèsties

L’ensurt en aquests primers 45 minuts l’ha donat Alexia, tot i el doblet. La capitana ha tingut molèsties al genoll esquerre –el que li van operar– i ha hagut de ser revisada pels doctors encara que ha pogut seguir fins al descans. Ja no ha començat la segona part i s’haurà de veure com evolucionen aquestes molèsties de cara al clàssic de diumenge (12 h) al Lluís Companys contra el Real Madrid.

En la segona meitat, no ha canviat el guió. Aitana s’ha col·locat de fals 9, la posició que ocupava Alexia i ha marcat el quart, de nou, a passada de Graham Hansen, que poc després ha tornat a assistir en un gol, el de Oshoala (61’), de remat acrobàtic només entrar al terreny de joc.

El Barça ja és líder de grup amb l’Eintracht de Frankfurt, que ha superat (1-2) el Rosengard en l’altre partit del grup.