Barça

Aferrades a la inèrcia

El Barça, de nou sense Alèxia, arriba embalat a Frankfurt després de dos 5-0, contra el Benfica i el Real Madrid, però amb humilitat, sabedor que ha perdut dos partits a Alemanya recentment

Alemanya és territori inhòspit per a aquest Barça. El vigent campió de la Champions va aterrar ahir a Frankfurt conscient que el partit d’avui contra l’Eintracht (21 h, DAZN) tindrà poc a veure amb el tràmit que va suposar l’estrena europea de fa una setmana contra el Benfica (5-0) al Johan Cruyff. Dues de les tres últimes desfetes del Barça a Europa han estat precisament al país germànic. Derrota per 3-1 la temporada passada al camp del Bayern de Munic i derrota per 2-0 la temporada 2021/22 al camp del Wolfsburg. Avui el rival és un històric. L’Eintracht és el club que més Champions té a les seves vitrines (4), darrere de l’hegemònic Lió (8). Partit verinós.

El Barça i l’Eintracht es disputaran aquesta nit el primer lloc del grup A. Tots dos van sumar el tres en la primera jornada. L’Eintracht va guanyar al camp del Rosengard, amb gols de la capitana Tanja Pawollek i Barbara Dunst, i el Barça va golejar contra el Benfica a casa, amb doblets d’Alèxia i Aitana, un cinquè gol d’Asisat Oshoala i tres assistències de Caroline Graham Hansen. L’única que no va pujar a l’avió en direcció a Frankfurt va ser la capitana. Alèxia ja es va perdre el clàssic per unes molèsties al genoll i torna a quedar fora de la cita d’avui. El Barça ja sap què és manar a Europa sense ella. La temporada passada va sobreviure durant tota la competició sense Putellas per la greu lesió al genoll i el col·lectiu va acabar tocant la glòria a Eindhoven. Sense Alèxia, avui, de nou, pilotes a Aitana. Nou parèntesi al coregnat.

Giráldez té les baixes d’Alèxia, Paredes, Rolfo, Jana i Bruna, i farà un onze similar al dels últims dos partits, contra el Benfica i el Real Madrid, amb algun retoc. Engen, que ahir va parlar en roda de premsa, repetirà com a central al costat de Mapi i el gran dubte està en l’extrem esquerre. Tres noms: Mariona, Salma i Brugts. Tot i que Mariona també podria jugar de nou allunyada de la banda.

En l’última setmana el Barça ha fet dues manetes, però és que el balanç dels últims cinc partits oficials és demolidor: cinc golejades, 30 gols a favor i un en contra. L’equip ha agafat embranzida i només haurà de vigilar avui que la ressaca del clàssic no sigui aguda.

L’Eintracht, per la seva banda, només ha perdut un dels últims vint partits jugats al seu estadi en el còmput global de totes les competicions. L’equip de Nico Arnautis va superar 0-2 el Nürnberg el cap de setmana passat.

Alèxia, de baixa, en la llista de Montse Tomé

Alèxia no ha viatjat a Frankfurt, però sí que ha estat inclosa en la llista de convocades de la selecció per als compromisos de Nations League contra Itàlia (dia 1 de desembre, 21:30 h) i contra Suècia (dia 5, 21.30 h). Els enfrontaments seran a Pontevedra i a Màlaga. La capitana del Barça entra en la llista de Montse Tomé tot i perdre’s el clàssic i la cita contra l’Eintracht. La llista la formen Misa, Cata Coll, Enith, Paredes, Laia Codina, Laia Alexandri, Oihane, Olga Carmona, Ona Batlle, Ivana Andrés, María Méndez, Aitana, María Pérez, Alèxia, Fiama Benítez, Maite Oroz, Tere Abelleira, Jenni Hermoso, Athenea del Castillo, Eva Navarro, Esther, Salma, Gabarro, Mariona i Lucía García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)