Barça

Xavi: “No hi ha polèmica; la lesió de Gavi és un tema d’excés de partits”

El tècnic del Barça, Xavi Hernández, ha comparegut davant dels mitjans per valorar la prèvia del partit de demà contra el Rayo Vallecano a Vallecas (14h). El de Terrassa ha tocat molts aspectes, sobretot, els relacionats amb la greu lesió de Gavi.

Gavi i la lesió

“Amb De la Fuente tinc bona relació i em va trucar, també com l’Albert Luque. No ho veig un problema de gestió d’entrenador sinó de calendari. Gavi és molt jove i ha jugat molts partits, aquesta és la desgràcia que li ha passat a Gavi. No hi ha polèmica amb De la Fuente, tot el contrari. És un tema clar d’excés de partits”, ha explicat Xavi, que puntualitzava: “Sempre enviem informes sobre com entrenen els jugadors i les càrregues a totes les federacions. Després cada seleccionador escull segons el seu interès”.

Consells a Gavi

“He parlat amb ell i a més vaig tenir l’experiència personal. Em va fer millor futbolista i em va fer cuidar els detalls, prevenció, gimnàs, etc. Ja li he dit que no es salti cap dia de recuperació que això és la clau. S’ha de recuperar el millor possible, és important en un genoll i ha de ser constant i pacient”.

Solucions al calendari

“Més que una solució és una opció. El plan seria fer 9 mesos amb el club i dos mesos amb seleccions. Cada mes o mes i mig els sud-americans o africans fan milers de quilòmetres per estar a tot arreu”.

Possibles reforços

“Estic en contacte amb el president i Deco a diari. El que creiem convenient ho anunciarem. Ja saben la meva postura i veurem què podem fer. Perdem a un jugador tot el curs i veurem com podem maniobrar”.

Entorn i crítiques

“Vaig dir el que pensava. En el descans del dia de l’Alavés em vaig adonar que a molts futbolistes els afectava la crítica externa. Els vaig dir que s’oblidessin i per això vaig dir en roda de premsa que ens afectava. En cap moment ho vaig posar com a excusa al nivell de l’equip. No vam fer bona primera part nosaltres, que afecta? Sí. En la segona vam remuntar i vam mostrar bona imatge i llavors ens van afectar els nervis de nou”.

Vallecas

“La baixa d’Álvaro García és important pel Rayo. Son molt verticals i té protagonisme però també poden jugar Bebé, De Frutos. Ens ha costat sempre perquè són intensos, agressius i és sempre una sortida difícil com sempre” ha comentat sobre el rival.

Calendari abans del Nadal

“Sempre ens juguem molt. Som el Barça com sempre dic. Tenim set partits abans de l’aturada, dos de Champions i cinc de lliga que són transcendents pel futur de les dues competicions. Tot és important, recuperar sensacions i jugar bé, així arribaran els bons resultats”.

Seleccions

“Ens condicionen els minuts i els viatges. Raphinha i Araujo no han entrenat. Estem pendents de la fatiga i els minuts sempre. Fem prevenció, proves, test per veure com està tothom i després decidim l’alineació”

Lewandowski

“Robert necessita l’equip i l’equip el necessita a ell. És el nostre golejador i marca les diferències com en l’últim partit. Sempre està allà independentment de la ratxa que porti. És un líder natural dins del vestidor i és clau tenir-lo bé”, ha declarat Xavi, que ha fet referència al xoc entre el polonès i Lamine Yamal en l’últim partit contra l’Alavés: “El que va passar amb Lamine Yamal és normal. Recordo tenir discussions amb Valdés, Puyol… és futbol. Tothom vol guanyar i ser important. No li dono més importància, li en doneu vosaltres. Lewandowski és qui més atent està als companys i, és més, està molt a sobre de Lamine Yamal per ajudar-lo”.

Pedri i De Jong

“Li ha anat bé l’aturada per entrenar amb bones sensacions. I juntament amb Frenkie han d’ajudar a fer un pas endavant amb l’equip”, ha dit el de Terrassa, que respecte l’holandès afegia: “Hem notat molt la baixa de Frenkie, la de Pedri i ara notarem la de Gavi. Està bé, ha entrenat al 100% amb el grup i està disponible per jugar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)