Barça

Xavi: “Volem pensar en positiu i en què sortirà un bon partit”

La victòria contra el Porto i l’accés als vuitens de final de la Champions han injectat moral al Barça, que demà torna a passar una prova de foc a casa contra l’Atlético de Madrid (21h), un dels rivals en la lluita pel títol de lliga. L’entrenador blaugrana, Xavi Hernández, es mostra confiat en fer un bon partit i sumar els tres punts. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Claus del partit

“És un partit important. Són tres punts més, però és un rival directe per guanyar títols. L’Atlético està en un bon moment de forma. Juguem a casa i necessitem l’afició. Contra el Porto van estar molt bé i els necessitem demà. És importantíssim que pugi gent a Montjuïc i estigui amb l’equip fins al final. Una de les claus és dominar, és el que més em preocupa. Dominar a través de la pilota, amb una circulació alta i atacant espais. És difícil atacar als equips de Simeone perquè defensen amb un bloc baix, intens i agressiu, però tenim tots els números per fer un gran partit i guanyar”.

La visita de Laporta

“De tant en tant ve. Baixa bastant al vestidor. Hi ha molt bona relació i ens ha animat a fer un gran partit. Estem bé. Ens mostra la seva confiança en el projecte i en nosaltres. Sempre és un plaer escoltar el president. Sempre està positiu, de bon rotllo i de bon humor. És una alegria quan ve”.

“No tinc la sensació que em jugava el càrrec. Estic positiu, content i feliç. Treballo a gust, tinc la confiança del president i de Deco. Tinc fe en el projecte. Si no surt, ho haurem intentat. Però penso que pot sortir una molt bona temporada”.

L’Atlético

“Destacaria el seu entrenador, sincerament. Cada dia que passa tinc més respecte i admiració pel Cholo i per tot el que ha fet. El que ha aconseguit, amb el seu estil diferent del nostre, és digne d’elogi. En un club gran i durant tanys anys. Ha canviat la història de l’Atlético i té molt mèrit. S’ha anat adaptant als jugadors que té i ara compta amb futbolistes millors dotats tècnicament i amb un perfil més ofensiu, però també és solidari. És la grandesa del Cholo, tenir a tothom endollat”.

Ter Stegen

“S’ha provat i té molèsties. Veurem com està la setmana que ve i decidirem, però aquestes molèsties no el deixen. Té una implicació tremenda, és un dels capitans i està trist per no ajudar. Pateix per no estar. Està descartat per demà”.

Sumar tres punts o jugar bé?

“Van de bracet. L’equip ha fet una davallada en el joc i per això no hi ha hagut els resultats esperats. Hem de recuperar el joc. Hem tingut moments en què hem jugat molt bé, però hem de ser més constants. Això ens donarà més resultats. També cal ser més efectius. Hem de millorar moltes coses, no podem dir que estem en el millor moment i ho sabem”.

Com està, Xavi?

“La setmana ha anat bé. Estic content pel pas a vuitens, significa molt per a nosaltres. Ara estic tranquil fins demà, que ens toca competir contra un gran rival. Tenen un equipàs i un gran entrenador que ens complicarà. Tenen fe en què poden guanyar demà, però nosaltres també. Hem preparat bé el partit, hem entrenat bé i l’equip està preparat per competir bé”.

Setmana que canviï la dinàmica?

“I després el Girona. Va de demostrar-ho a cada partit. Demà tenim una prova important, d’alt nivell, contra un equip de Champions, però diumenge una altra. Així és el Barça. Per això parlava dels vals de tranquil·litat. És així i ho sento així, també quan era jugador. Hi ha la màxima pressió i exigència”.

Més que tres punts i poc marge d’error

“En cas de no guanyar, està clar que perdrem punts, però la lliga és llarga. Volem guanyar i retallar la distància. Tant de bo fóssim líders. No estem en una situació còmoda, però si perdem caldrà seguir. Tenim temps suficient, però volem pensar en positiu i en què demà sortirà un bon partit. Que aconseguirem els tres punts i que seguirem en una bona dinàmica. El partit contra el Porto va ser bo sense ser excel·lent”.

João Félix i les declaracions des de Madrid

“Li deu servir de motivació, ja li va passar contra el Porto sent un ex del Benfica. Doncs demà igual: jugarà contra el seu ex i, a la vegada, club al qual pertany. Està molt motivat i feliç. Jo et puc parlar del João que conec aquí. Està implicant, està sent constant i dependrà del seu rendiment, però estic encantat”.

Griezmann i Morata

“No puc dir què li va faltar aquí al Barça perquè no he estat amb ell ni de company ni d’entrenador. Sí que puc dir que està en un moment extraordinari i que és un futbolista molt capacitat. Se’l veu feliç i gaudint del seu futbol. Marca moltes diferències. És un jugador a tenir en compte demà perquè és excepcional i treballa molt per a l’equip”.

“Sí, vaig parlar amb ell i va haver-hi la possibilitat que vingués. Té gol, treballa per a l’equip, és generós i m’agrada. L’Atlético té una davantera molt bona. Són puntes de referència mundial”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.