Inquietud permanent

El Barça es classifica superant per la mínima el Barbastre, en un matx en què fa una primera part decent i una segona en què no està a l’alçada, torna a mostrar la pitjor cara i viu moments d’una certa intranquil·litat contra un conjunt de quarta categoria

BARBASTRE 2 BARÇA 3

BARÇA:Iñaki Peña; Kounde, Araujo, Christensen (Iñigo Martínez, 64’) (Sergi Roberto, 75’), Héctor Fort; Oriol Romeu (Gündogan, 72’), Fermín, Frenkie de Jong; Raphinha (Vitor Roque, 64’), Ferran Torres i Joao Félix (Lewandowski, 72’). BARBASTRE:Arnau Fàbrega; Gascó, Mingotes, Israel García, Jaime, Franc Carbonell (Requés, 66’); Javito, Hugo Batista (Sidibe, 46’), Rausell (Crespo, 66’), Gonpi (José Val, 82’); i De Mesa (Marc Prat, 71’). GOLS:0-1 (18’) Fermín. 0-2 (51’) Raphinha. 1-2 (60’) De Mesa. 1-3 (88’) Lewandowski. 2-3 (93’) Marc Prat.ÀRBITRE:Pulido Santana (col·legi canari).T.G.:als locals Franc Carbonell i Gonpi.T.V.:cap.PÚBLIC:6.000 espectadors al Municipal de los Deportes de Barbastre.

El Barça serà als vuitens de final de la copa. El conjunt dirigit per Xavi Hernández va superar per la mínima (2-3) el Barbastre, equip que milita a la segona divisió FEF (és novè en el grup 2), en un enfrontament en què, un dia més, va tornar a oferir una versió descoratjadora. I és que el conjunt blaugrana tenia al davant una oportunitat per, contra un rival inferior al qual avantatja de tres categories, mostrar-se convincent per primer cop en molt temps i impulsar-se tenint en compte els nous reptes que té a l’horitzó, com la supercopa, en què dijous s’estrena contra l’Osasuna. I la va malbaratar. Però almenys va guanyar.

I això que en la primera part sí que va estar a l’alçada. L’equip de Xavi, que va fer més aviat poques rotacions, amb gent com Iñaki Peña, Kounde, Araujo, De Jong, Raphinha i João Félix en l’onze inicial, va sortir amb la concentració que requeria l’enfrontament, que tot i la diferència de nivell sempre pot presentar dificultats –ahir per exemple la gespa estava molt malmesa–. Els culers van ser intensos i autoritaris amb la pilota en aquest primer acte, en què va estar la majoria del temps prop de l’àrea rival. Fermín (18’) a centrada de Raphinha, va fer justícia al que estava passant amb la diana que va obrir la llauna. Els blaugrana van insistir, sense baixar el ritme, a la recerca del segon, que va arribar via João Félix just abans del descans, però no va pujar al marcador per fora de joc. No ho era, vistes les repeticions, però en aquesta estació de la copa no hi ha VAR.

I en la segona part va emergir, de nou, el pitjor Barça. Aquell que no és capaç d’ajuntar-se amb la pilota, que no aconsegueix imposar-se futbolísticament i que qualsevol rival, fins i tot un de quarta categoria, li pot fer mal. Semblava que el gol de Raphinha (51’) rematant una bona passada d’Héctor Fort, l’únic dels joves que va jugar i del més destacable del matx, canviaria la dinàmica. Però no. Els aragonesos van créixer, agressius, tirant d’esperit, i van posar en problemes un Barça que no va reaccionar. La diana de De Mesa (60’), que va escurçar la distància a la sortida d’un córner, va fer créixer la inquietud entre els blaugrana, que fins i tot van veure com el Barbastre gairebé empatava amb un cop de cap claríssim d’Israel García que va anar a fora.

Així van passar els minuts per als culers, i Xavi va intentar canviar el panorama fent entrar Vitor Roque, Lewandowski, Gündogan i Iñigo Martínez –que es va tornar a lesionar al cap de 10 minuts–, però tampoc així. La tranquil·litat no va arribar fins al final gairebé, quan Lewandowski (88’) va transformar un claríssim penal per mans de Javito. Sense temps de res, Marc Prat (93’) va tornar a retallar el resultat amb un gol, també de penal. El Barça, doncs, serà al sorteig de vuitens, que es farà aquesta tarda (18.30 h).

EL PROPER RIVAL

El sorteig de l’eliminatòria dels vuitens de final tindrà lloc aquesta tarda a les 18.30 h
Hem patit més del compte per culpa nostra, per errors nostres. No podem regalar tant
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
Hem estat molt bé en la primera part. El partit se’ns ha complicat per un córner. Són detalls pels quals es pot escapar un títol