Exhibició i supercopa al sarró

El primer és al sac. El Barça s’ha proclamat campió de la supercopa d’Espanya després d’exhibir-se en la gran final davant el Llevant (7-0). El conjunt de Jonatan Giráldez ha mostrat la seva versió més competitiva, amb una primera part d’autèntic vendaval ofensiu en què ha marcat cinc gols. Graham Hansen, Salma, Aitana i Ona han liderat el triomf.

Jonatan Giráldez havia avisat en la prèvia que seria una final entretinguda i els primers cinc minuts n’han estat un exemple. Als 30 segons, Cata Coll ha intentat retallar davant Mayra Ramírez, que li ha pispat la cartera. El seu remat l’ha tret Engen sota pals per evitar el 0-1. No ha estat l’únic ensurt granota. Poc després, Mayra ha guanyat l’esquena a la defensa, però ha creuat massa el remat en la sortida de Cata (5’). Entremig, Ona Batlle ha enviat una rosca preciosa al pal llarg, però Holmgren ha enviat la pilota a córner (2’). El segon avís del Llevant ha fet despertar el Barça, que a partir d’aquí s’ha anat entonant i ha dominat clarament. Salma i Hansen, de taló, han fregat el primer (9’ i 10’), que ha acabat arribant amb elles de protagonistes. La noruega ha rebut una passada a l’espai i ha regalat el gol a l’aragonesa, que esperava a la frontal de la petita (13’). Graham havia rebut poques pilotes davant el Madrid i no va destacar com altres vegades, però avui ha ofert la seva versió habitual. Ella ha estat l’autora del segon després de recollir una pilota morta dins l’àrea (24’). Dos minuts després, el tercer, que ja ha deixat encarrilada la final. Aitana ha estavellat un xut al pal, Salma ha recollit l’esfèrica i li ha cedit a Ona que, ara sí, ha vist porteria (26’). El gol de la final, però, encara havia d’arribar. Les seves protagonistes, com no podia ser d’una altra manera, han estat Aitana i Graham Hansen, aquesta combinació màgica que tantes obres d’art està regalant aquest curs. La 10 ha trobat a la 14, que li ha tornat la pilota de taló perquè rematés a plaer i fes el quart (36’). Encara abans del descans, i en el temps afegit, ha tornat a aparèixer Salma, que ha rematat una centrada d’Ona Batlle (45’+1).

Amb la final encarrilada, Jonatan Giráldez ha pogut donar-li descans a Irene Paredes, substituïda al descans per Martina. Ara bé, les coses no han canviat sobre la gespa. El Barça ha continuat afamat i ha fet més gran la diferència en el marcador. Graham Hansen ha culminat una actuació excelsa amb el hat-trick, aprofitant una acció d’Aitana a l’interior de l’àrea (54’). Faltava el gol de la migcampista de Ribes i ha arribat tres minuts després. La The Best s’ha incorporat des de segona línia i Ona li ha filtrat una pilota deliciosa que Aitana no ha desaprofitat (57’). Giráldez ha seguit rotant i Patri, Graham Hansen i Salma, tres de les jugadores amb més minuts, s’han estalviat la darrera mitja hora de joc. Una de les que ha entrat ha estat Clàudia Pina, que a punt ha estat de fer el vuitè en una falta sorprenent que Holmgren ha enviat a córner (79’). Una de les anècdotes del partit, ha estat que s’ha hagut de canviar la pilota fins en cinc ocasions perquè estava desinflada. Un exemple més de la poca organització de la federació espanyola, que va anunciar fa poques setmanes la seu de la competició i això ha provocat que molt poca gent hagi assistit a l’estadi.

Malgrat tot, la supercopa vola cap a Barcelona. Títol que reforçarà l’equip de cara a la resta de la temporada.