Barça

Oshoala, rumb als Estats Units

Barça. La davantera nigeriana fitxa pel Bay FC de la lliga nord-americana després de cinc temporades vestint la samarreta blaugrana

Era qüestió de dies. Ho va dir el mateix Jonatan Giráldez i ahir es va segellar. Asisat Oshoala deixa el Barça cinc anys després d’incorporar-se a la disciplina blaugrana. La davantera nigeriana marxa al Bay FC dels Estats Units fins al 2026 –amb opció a un altre any– i a canvi d’uns 150.000 euros. Una operació beneficiosa per a les dues parts. Oshoala trobarà una nova oportunitat i els minuts que no tenia aquesta temporada. A canvi, el club ingressa diners per una futbolista que podria haver marxat gratis el 30 de juny, quan acabava contracte.

La sis vegades designada millor jugadora d’Àfrica marxa amb 14 títols sota el braç i un total de 117 gols en 162 partits. Dels més recordats, segurament, el que va marcar en la final de la Champions del 2019 a Budapest contra el Lió. El primer del Barça en una final europea. Quarta màxima golejadora de la història del club, Oshoala ja va acomiadar-se de les que han estat les seves companyes des del gener del 2019, quan va aterrar a Barcelona. Se’n va una davantera centre, potent físicament i que ataca la profunditat. Qualitats que Jonatan Giráldez creu que pot trobar en la plantilla actual. “Tenim peces que ara estem provant en aquesta posició, com ara Brugts, que té unes condicions similars a l’hora d’atacar espais, jugar d’esquena i tenint bons recursos amb les dues cames. Ara també estem recuperant Rolfö, que és una jugadora polivalent. Recuperar-les a elles i provar-ne d’altres en aquesta posició fa que aquest perfil el puguem mantenir”, va dir dimarts en la roda de premsa prèvia al duel contra el Benfica. I és que Giráldez acabarà la temporada i l’etapa en el Barça amb el que té. El tècnic ja havia advertit que la situació econòmica del club feia gairebé impossible fitxar, i això que interessava reforçar l’eix de la defensa després de la lesió de Mapi.

Amb la marxa d’Oshoala, el club tanca una de les carpetes que havia de resoldre. Ara queden pendents les d’Alexia, Mariona, Bronze, Paños i Gemma Font, que també acaben contracte aquest 2024. A més, el club ha de tancar i fer oficial el nou amo de la banqueta. S’esperen mesos moguts en l’equip blaugrana, tant als despatxos, com a la gespa, amb tres títols en joc.

POSITIU

La davantera marxava lliure al juny, però ara deixa 150.000 euros al club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)