Barça

Giráldez: “No em plantejo entrenar el masculí”

L’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, creu que en el duel de demà contra el Benfica se’n poden extreure coses positives. A més, ha parlat de la possible sortida d’Oshoala i ha enviat un missatge de suport a Xavi Hernández. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Alexia, Rolfö i Oshoala

“L’Alexia ha començat a trepitjar la gespa i les sensacions són bones. La Rolfö està anant molt bé, ha fet el segon entrenament parcial amb l’equip. Estem complementant tasques senzilles d’adaptació amb d’altres perquè pugui arribar a la condició de les altres. I Oshoala ja tenia permís l’altre dia per no viatjar. Estem plantejant coses de cara al futur i en els pròxims dies, quan tinguem la confirmació, ho farem oficial”.

Què perd l’equip sense Oshoala?

“És una jugadora que dona molta profunditat. Va ser un dels motius del seu fitxatge l’any 2019. Però és cert que tenim peces que ara estem provant en aquesta posició, com ara Brugts, que té unes condicions similars a l’hora d’atacar espais, jugar d’esquenes i tenint bons recursos amb les dues cames. Ara també estem recuperant a Rolfö, que és una jugadora polivalent. Quan va venir va jugar d’extrem i punta, fins que la vam reconvertir en lateral i ha estat de les millors del món. Recuperar-les a elles i provar a altres en aquesta posició fa que aquest perfil el puguem mantenir”.

Entrenar el masculí?

“Són hipòtesis que no em plantejo. La decisió que vaig prendre fa mesos és la que és. No m’ho plantejo. El que faré és centrar-me en el que em queda i em toca aquí: com puc ajudar les jugadores per aconseguir títols? No m’ho plantejo a nivell personal”.

Missatge a Xavi

“Quan són coses personals, s’han de respectar al 100%. És adient tenir la possibilitat de decidir el teu futur. M’ha passat a mi en primera persona. Si ha pres aquesta decisió, l’has de respectar. Considera que és el millor per a ell, per als jugadors i per al club. De part meva, donar suport incondicional perquè puguin aconseguir els objectius que es marquin”.

Millor inici de temporada?

“No sé si ho és a nivell de números. Dubto amb el primer any, perquè vam marcar molts gols. Sï que diria que la principal millora és en aquesta identitat que portem parlant i treballant. Jugui qui jugui, la imatge de l’equip és molt bona. Vam fer molts canvis l’altre dia i la versió va ser molt bona. Em sento orgullós d’això”.

Porteria a zero demà

“És un objectiu. Plantegem dues o tres coses a nivell de joc i mental que hem de posar en pràctica. L’any passat ens van fer dos gols i vam aturar dos penals. Va ser un partit exigent, com també aquest any. Serà difícil i competit. No ens juguem res a nivell de classificació, però sí que ens les juguem a nivell de preparació. Hem de donar la millor versió. Això no va d’estar classificats, sinó de preparar-nos pel que ve. Anem amb la intenció de guanyar, no encaixar i fer el millor partit possible”.

Millorar defensivament

“Normalment, al Barça es valora més com ataques que no pas com defenses. La nostra versió defensiva és de molt alt nivell. Ens adaptem a diferents estructures i concedim molt poques ocasions. Estem jugant molt bé a futbol, tant en atac com en defensa. Hem millorat moltes coses respecte temporades prèvies, però sempre hi ha petites coses que es poden fer encara millor”.

Paper de les joves en el duel de demà

“És un molt bon partit. El Benfica és qui més ens ha exigit a nivell condicional. Tenim un volum de partits important. No hem de confondre l’objectiu de preparar les jugadores perquè segueixin millorant, amb donar un excessiu descans. Cal fer un equilibri. Sabem els estímuls que volem donar i hem d’aprofitar el partit per continuar millorant”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)