Barça

Ter Stegen i deu més

Barça. L’equip de Xavi, resignat pel càstig sense perdó a Vitor Roque i reconfortat pel desitjat retorn del segon capità –també el de Raphinha–, rep avui el Granada, penúltim, amb l’objectiu de situar-se a tres punts del Girona

Sense Vitor Roque, però amb Ter Stegen i Raphinha. El Barça rep avui la visita del Granada (21 h, Movistar LaLiga) amb la principal novetat de l’esperat retorn a la porteria del segon capità, un Marc-André Ter Stegen que torna per fi a una llista de convocats tres mesos després. L’internacional alemany, operat dels problemes a l’esquena el passat dia 8 de desembre a Bordeus per la doctora Amélie Léglise, no defensa la porteria blaugrana des del 12 de novembre. Fi a l’enyorança. Torna avui i ho fa amb la mirada posada en la Champions. Dos assajos generals abans de la batalla contra el Nàpols. El partit contra el Granada i el duel a Vigo de dissabte vinent li serviran per agafar el to amb vista al Nàpols-Barça del dia 21 a l’estadi Diego Armando Maradona. Ter Stegen serà titular i Iñaki Peña tornarà a la banqueta. Suplent també serà en principi Raphinha, que també torna a la llista després d’haver estat absent des del 12 de gener, dia en què es va lesionar contra l’Osasuna, en les semifinals de la supercopa.

Dos retorns i una baixa assumida amb resignació. La de Vitor Roque. El brasiler es perdrà el partit d’avui després de la vermella injusta mostrada per Martínez Munuera en l’últim desplaçament a Vitòria. L’expulsió va ser una aberració i que ni el comitè de competició ni el d’apel·lació hagin corregit aquella decisió és simplement una triple injustícia. Una acció i tres errors.

Xavi no va voler parlar ahir dels àrbitres, ni del VAR, ni dels recursos que li han tombat al Barça aquesta setmana, ni dels favors al Madrid, però el cas és que avui Vitor Roque s’ho haurà de mirar des de la grada. A més, el Barça-Granada d’avui remet directament a un altre mal arbitratge patit aquesta temporada perquè en el partit de la primera volta jugat a Los Cármenes el 8 d’octubre (2-2) Xavi va veure com Soto Grado, i Del Cerro Grande des del VAR, anul·laven un gol a João Félix que hauria suposat la remuntada del Barça i tres punts d’or, per un polèmic fora de joc posicional de Ferran, que no va arribar a intervenir en l’acció. Aquell gol va ser anul·lat, però d’accions com les de Ferran i João Félix se n’han vist diverses aquesta temporada i el gol sí que ha acabat pujant al marcador. Del Cerro Grande estava aquell dia al VAR i repetirà avui. L’àrbitre principal serà el també madrileny Ortiz Arias.

El Barça afronta el partit amb vuit baixes. Oriol Romeu i Sergi Roberto queden fora de la cita i Xavi probablement tornarà a apostar per la fórmula dels quatre migcampistes, amb Christensen repetint el seu nou rol com a pivot.

El Granada arriba al partit com a penúltim classificat, amb només 12 punts i molt despenjat en la classificació, a 8 punts de distància de rivals directes que marquen ara mateix la salvació, com el Sevilla, el Celta i el Mallorca, que també juguen avui. Alexander Medina té les baixes per sanció d’un fix com Gonzalo Villar, que es perd el partit per acumulació de targetes i el central Piatkowski, expulsat contra el Las Palmas. Tampoc hi seran per lesió jugadors com Jesús Vallejo i Lucas Boyé.

Després del resultat del Madrid-Girona d’ahir al Santiago Bernabéu (4-0), el Barça aspira a retallar tres punts a l’equip de Míchel i situar-se a només tres. En cas de victòria la diferència de punts amb el Madrid tornaria a ser de vuit. L’Atlético, quart, juga a Sevilla.

MIRANT CAP AMUNT

Guanyar contra el Granada és obligat després de la derrota del Girona a Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)