Barça

Entre la fe i la ficció

Lewandowski, a contracorrent de l’opinió generalitzada de bona part dels culers, encara creu en el dia d’avui que aquest Barça pot fer alguna cosa important en la lliga i la Champions. Sobre el seu futur i la figura de Flick, críptic

Títols, futur personal i un nom: Hansi Flick. El pas de Robert Lewandowski ahir per l’Antiga Fàbrica Damm va servir per calibrar l’estat d’ànim del polonès i el seu grau de resiliència davant el delicat moment esportiu que viu el Barça i per intentar aportar més pistes al voltant de dues incògnites que inquieten el barcelonisme: la continuïtat del seu 9 i el nom del substitut de Xavi. Intent fallit.

Lewandowski, padrí de la divuitena edició del projecte Relats Solidaris de l’Esport, va acaparar mirades en un acte en què es va presentar una recaptació final de 80.990 euros. Els diners aniran destinats en aquesta ocasió a la Fundació Lovaas, un centre de formació i investigació sobre l’autisme.

Del Lewandowski més solidari al Lewandowski més rebel i exageradament optimista. Ell encara creu que es pot arreglar aquesta temporada i davant la sorpresa dels presents va parlar fins i tot de guanyar títols: “Si estem tots junts, estic segur que a final de temporada podrem estar contents de com hem jugat en aquest darrer tram de totes les competicions. Estic segur que guanyarem molts partits, en la lliga i en la Champions. Al final, guanyarem alguna cosa.” “No podem comparar l’equip de l’any passat amb l’equip actual. Abans teníem Busquets, Alba, Piqué... eren jugadors amb qualitat i experiència. Ara tenim una barreja de jugadors molt joves i altres amb experiència i això és una situació difícil. Ara és hora de treballar i crec que estem en un moment perfecte, amb el retorn de la Champions, per començar a jugar millor i guanyar. El que ha passat fins ara ja ha passat i és futbol. Crec que és difícil explicar ben bé el perquè, però penso que podem millorar d’aquí fins a final de temporada.”

Lewandowski ha marcat sis gols aquest 2024 però només un gol en tota la fase de grups de la Champions. Preocupant aquesta segona dada. Se l’espera el dia del Nàpols. Superar el mur dels vuitens de final és ara mateix el gran repte d’un Barça que en la lliga viu desolat a 10 punts del Madrid. El Nàpols és present, però a Lewandowski se li va preguntar també pel futur. El seu. Mesos enrere havia sonat amb força l’Aràbia Saudita com a destí. Ara per ara, molt críptic: “El més important és veure què podem fer aquesta temporada. No tinc pensat què passarà la temporada que ve. L’important per a mi és què passarà en els propers partits.”

En clau de futur també se li va preguntar per un Hansi Flick que ell coneix bé de la seva etapa en la Bundesliga. L’entrenador alemany és un dels molts noms que sona com a candidat a la banqueta del Barça, però aquí Lewandowski no va donar titulars: “Qui és ara l’entrenador del Barça? Xavi, gràcies. Conec Flick. És molt bona persona.” Punt.

El moment més distès va arribar quan Sergi Mas, el conductor de l’acte, li va revelar una cosa sabuda pel gran públic però desconeguda per Lewandowski. Mas li va confessar el seu amor pel RCD Espanyol i Lewandowski va respondre amb un “ho sento molt”. Rialles a la sala. Fins i tot Mas s’ho va prendre amb esportivitat. Lewandowski ho va acabar arreglant i va dir que la temporada vinent li agradaria tornar a jugar contra l’Espanyol. D’aquí potser es pot desprendre que el polonès té clara la seva continuïtat. O potser va ser un driblatge per sortir del jardí. Mas s’hi va tornar i li va dir que el cara a cara potser es produeix a segona divisió.

A Robert Lewandowski també se li va preguntar pels arbitratges de la lliga espanyola. No va voler polemitzar en excés, però sí que va fer referència de forma indirecta al gol anul·lat en el Leipzig-Madrid de dimarts. Un altre favor al Madrid. Sempre surt el 36.

EL PROTAGONISTA

Si estem junts, estic segur que guanyarem molts partits, en la lliga i en la Champions. Al final, guanyarem alguna cosa
El meu futur? El més important és veure què podem fer aquesta temporada. No tinc pensat què passarà la temporada que ve
[Sobre el futur entrenador del Barça] Qui és ara l’entrenador en aquests moments? Xavi. Conec Flick. És molt bona persona

Víctor Font diu que cal “refundar el Barça” i torna a disparar amb bala contra la gestió de Laporta

El dia 7 de març es compliran tres anys des que Joan Laporta va guanyar les últimes eleccions a la presidència del Barça. Coincidint amb la proximitat de l’efemèride i la mala situació esportiva del primer equip de futbol, Víctor Font va aparèixer ahir per enviar una carta oberta als culers on dispara amb bala contra la gestió de Laporta: “Econòmicament, en els darrers tres anys, hem generat 1.000 milions d’euros de pèrdues operatives, hem venut patrimoni a socis externs, alguns poc fiables, de dubtosa reputació, que no paguen el que deuen i que no han aportat cap valor al club.” “Institucionalment, s’ha constatat que gestionar el Barça amb amics i familiars i des de les trinxeres, sense capacitat per retenir executius de prestigi, és impropi de la magnitud que té el club. I anar de bracet del Madrid i Florentino en molts temes institucionals, un fet sorprenent que encara ningú ha explicat.” “Sense un pla i sense professionalitat, tot trontolla. També en l’àrea social, en què continuem veient com el club es governa d’esquena als propietaris.” “Aquest desgavell ha transcendit els despatxos per afectar també finalment l’àmbit esportiu, en què els resultats del primer equip masculí ens han generat aquest any enormes frustracions que s’allunyen de les expectatives generades”, explica en el seu escrit.

Font fa aquesta lectura de la situació i considera que per remuntar com a club “cal una refundació”. Cal “canviar el model de gestió, professionalitzar la institució, modernitzar la governança i dotar-nos de mecanismes de control extern reals i efectius.” “És urgent girar full al règim del 2003: hem de deixar de gestionar el club com es feia als anys vuitanta del segle passat”, considera el soci número 62.042 i el segon candidat més votat en les últimes eleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)