Barça

Catedral blaugrana

El Barça fa un pas de gegant cap a la final de la copa de la Reina després de superar l’Athletic Club a San Mamés

Aitana Bonmatí marca el camí amb un doblet esplèndid en dos minuts que deixa molt tocat el rival

ATHLETIC 0 BARÇA 3

BARÇA:Paños; Marta, Paredes, Engen (Bronze, 67’), Ona Batlle (Rolfö, 78’); Walsh, Aitana, Patri; Graham Hansen (Bruna, 78’), Mariona (Paralluelo, 67’) i Pina (Vicky López, 67’). ATHLETIC:Nanclares; Elexpuru, Landaluze, Maddi Torre, Bibi, Nerea Nevado; Zubieta, Ortega (Oguiza, 77’), Mariana (Pinedo, 65’); Azkona (Zugasti, 85’) i Nahikari (Amezaga, 77’). GOLS:0-1 (14’) Aitana. 0-2 (16’) Aitana. 0-3 (78’) Salma Paralluelo.ÀRBITRE:Elisabeth Calvo Valentín (comitè madrileny).T.G.:a Zubieta i Graham Hansen.PÚBLIC:23.490 espectadors a San Mamés.

Avui que és 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, molta gent se’n recorda de referents. De dones que han canviat el curs de les coses o la manera de pensar. Centrant-nos en l’esport i en el segle XXI, no hi ha cap dubte que les futbolistes del Barça ocupen un espai vital. En qüestió de dos anys han transformat la societat. S’han convertit en miralls per tot el que fan sobre la gespa, que és d’admirar, i també pel que fan fora, defensant i reivindicant els seus drets. Aquestes jugadores són un exemple a seguir i tenen la gent enamorada, sobretot uns culers que gaudeixen amb el seu futbol i amb les seves alegries. Aquella afició bolcada a Torí i a Eindhoven i que somia ser el 25 de maig a Bilbao per aixecar la tercera i que pugui significar, tant de bo, una fita històrica com aixecar els quatre títols possibles. I a Bilbao va ser on ahir el Barça va alimentar encara més aquest somni amb una victòria que l’acosta a la final de la copa.

El conjunt blaugrana tornava després de l’aturada de seleccions. No és mai fàcil aquest primer partit. San Mamés, amb 23.490 espectadors a les graderies, va ser un escenari a l’altura i el Barça va complir. Sense ser el seu millor partit i tenint molt en compte el que ha de venir, però la superioritat blaugrana va tornar a quedar palesa amb un triomf contundent (0-3) que deixa els deures pràcticament fets. Només caldrà lligar-ho dijous vinent al Johan Cruyff. I amb això, el conjunt de Jonatan Giráldez es plantarà a la final de la copa. Quedarà a 90 minuts d’un títol. Ja en té un, la supercopa, i la lliga més que encarrilada. Com no s’ha de somiar amb aquest equip tan i tan ambiciós i que vol continuar fent història? El tram decisiu i apassionant de la temporada és aquí i cal estar preparat.

Aitana guia a la victòria

En l’anada de les semifinals, van ser dues genialitats les que van encarrilar el duel. Aitana Bonmatí va regalar dos gols de bella factura que van deixar tocat l’Athletic. El Barça no aconseguia generar, però la 14 va treure la vareta a passejar. Primer, amb una rosca amb la cama esquerra des de la frontal. Nanclares la va acaronar amb els dits, però no va ser suficient. Després, definició perfecta i subtil amb la cama dreta dins l’àrea. Dos gols en dos minuts, del 14 al 16, que van canviar el partit. Llavors, el Barça va tenir més espais i va estar a punt de fer el tercer.

Un gol, però, que no va arribar fins al darrer quart d’hora, gràcies, en part, a l’entrada de dues futbolistes: Salma Paralluelo i Vicky López. Totes dues van reactivar el joc ofensiu blaugrana i l’atacant aragonesa va disposar de tres ocasions. Una li va treure Nanclares, l’altra va anar fora i l’altra va entrar a la porteria. L’idil·li amb el gol que té aquesta jugadora és espectacular. El 0-3 va ser el colofó a un partit que va deixar, també, el retorn de Fridolina Rolfö, que no jugava amb el Barça des de la final de la Champions del 3 de juny a Eindhoven. Notícia de les que alegren qualsevol. Alèxia haurà d’esperar.

Una més d’aquest equip, que continua carburant i preparant-se per tots els reptes que se li han de presentar. Diumenge, la Real Sociedad. I a seguir, que elles volen continuar sent referents.

CANVIS

L’entrada de Paralluelo i Vicky en la segona part va reactivar el joc del Barça

DEBUT

Fridolina Rolfö va reaparèixer i va tenir els seus primers minuts del curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)