Barça

Entre els millors

Amb la seva presència als quarts de final, després de quatre anys d’absència i de travessia pel desert, el Barça es treu un pes de sobre, gaudeix i s’il·lusiona

Quatre anys després, el Barça torna a ser on li pertoca: és un dels vuit equips en els quarts de final de la Champions League. Una travessia pel desert a Europa farcida de contratemps i frustracions. A més, amb un pes a la motxilla important pel camí fruit del grapat d’humiliacions que hi carregava amb el 3-0 a Roma en els quarts de final de la 17/18, el 4-0 a Liverpool en les semifinals de la 18/19 i el 2-8 a Lisboa contra el Bayern en els quarts de final de la 19/20, l’última vegada que va trepitjar l’esmentada estació. El retorn, doncs, ha estat un martiri amb fracassos i desencisos colpidors. A la temporada 20/21 va ser despatxat en els vuitens de final pel PSG amb golejada inclosa (1-4) en el Camp Nou i en les dues següents, la 21/22 i la 22/23, no va passar ni de la fase de grups. Per tot plegat el Barça, club capdavanter durant la passada dècada, ocupa ara el número dotze del rànquing de la UEFA. Ara, però, s’ho mira tot de manera diferent, després de superar dimarts el Nàpols en els vuitens, curiosament com va fer la darrera vegada que va plantar-se en els quarts amb idèntic resultat a l’anada (1-1) i a la tornada (3-1) davant del conjunt partenopeu, i espera rival amb les semifinals a l’horitzó.

La classificació ha donat aire a tots els estaments del club en una temporada marcada pel mal joc de l’equip. “Era un objectiu que el president i la junta ens havíem proposat, és molt important”, va reconèixer el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, alleugerit també perquè el Barça abasta un dels reptes que estava establert en els pressupostos. “És un dia molt important per al barcelonisme, un dia per gaudir de ser culer perquè som entre els vuit millors equips d’Europa, aquest equip té molt de mèrit”, va seguir Xavi. “És un dels meus millors moments com a entrenador del Barça”, va assegurar el tècnic, que, com els seus futbolistes, estava radiant. Tothom en el vestidor va treure’s un pes de sobre. “Estem molt contents, som als quarts després de quatre anys sense ser on ens mereixíem”, va explicar el capità Sergi Roberto. “Estem molt contents amb la classificació”, va reblar un altre dels importants, Ronald Araujo. “El nostre objectiu era classificar-nos per als quarts de final i estic satisfet amb l’actuació de l’equip”, va manifestar l’uruguaià. “Hem passat de la pressió a l’ambició per guanyar el partit, ho hem donat tot”, va indicar la sensació, Pau Cubarsí. “Ha estat un dels millors dies de la meva vida, estic molt content, hem passat als quarts després d’anys difícils al club”, va completar el jove central.“Estem molt contents perquè el club ja feia quatre anys que no arribava alsquarts”, va continuar Fermín López, autor del gol que va obrir la llauna. La paraula més repetida va ser contents, tots els que van parlar la van dir. El grup gaudeix.

El sorteig, demà

D’aquesta manera, el Barça sabrà el seu oponent en els quarts de final demà (12 h), quan es durà a terme el sorteig a la seu de la UEFA, a Nyon. No hi haurà condicionants de cap tipus, així que al conjunt culer pot tocar-li qualsevol dels set classificats. A més, en el sorteig ja quedarà establert quins seran els encreuaments de semifinals i, per tant, el quadre definitiu que portarà els vencedors de les eliminatòries a la final de Wembley, que es disputarà l’1 de juny. Els quarts de final tindran lloc el 9 i el 10 d’abril (anades) i el 16 i el 17 d’abril (tornades) i les semifinals, el 30 d’abril i l’1 de maig (anades) i el 7 i el 8 de maig (tornades). Amb tot, el Barça somia; torna a ser entre els millors.

RESPIR ECONÒMIC

La classificació estava marcada com un objectiu en els pressupostos

ELS PROTAGONISTES

Estem molt contents perquè el club ja feia quatre anys que no era als quarts
Fermín López
MIGCAMPISTA DEL BARÇA
Ja som als quarts de final després de quatre anys sense ser on ens mereixíem
Sergi Roberto
capità del barça
Hem passat de la pressió a l’ambició. Hem passat a quarts després d’anys difícils per al club
Pau Cubarsí
DEFENSA DEL BARÇA
El nostre objectiu era classificar-nos per als quarts de final i estic satisfet amb l’ l’equip
Ronaldo Araujo
DEFENSA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)