Barça

La crida de Wembley

El Barça coneixerà avui el nom del seu rival en els quarts de final de la màxima competició continental, amb totes les patums al bombo, i amb el City, el Bayern, el PSG i el Madrid com a contrincants més enverinats

La ruta fins a Wembley torna a fer parada tècnica avui a Nyon (12 h, Movistar Liga de Campeones i uefa.com). Serà l’última aturada a boxs en aquesta Champions, perquè Europa coneixerà aquest migdia tots els camins possibles fins a la gran final del pròxim dia 1 de juny a Londres. En el sorteig d’avui quedarà definit tot el quadre, amb tots els emparellaments dels quarts de final, les hipotètiques semifinals i qui actuaria com a local i visitant en la final. Tot dibuixat i tot planificat, amb l’actual campió, el Manchester City, com a gran favorit a revalidar el títol guanyat fa deu mesos a Istanbul, a l’estadi olímpic Atatürk, i els altres set candidats presents en el bombo, entre ells el Barça, amb llicència per somiar desperts i aferrats a un propòsit: erigir-se en dignes successors al tron. La resposta, d’aquí a 78 dies. L’eliminació de l’Inter al Metropolitano en la tanda de penals deixa l’actual subcampió sense possibilitats de redempció. En cas de repetir, seria la segona del City i la quarta a títol personal per a un Pep que la temporada passada va igualar Zidane i Bob Paisley. Els citizens són favorits, però no l’únic nom que cotitza alt en les cases d’apostes. El PSG, el Bayern de Munic i el Real Madrid també acaparen multitud de mirades. I enmig de totes les grans patums, la boleta amb el nom del Barça. El club blaugrana torna quatre anys després a aquesta fase del sorteig. L’espera s’ha fet llarga.

Després de caure eliminat el 2021 en els vuitens de final contra el PSG per un global de 5-2, en l’última eliminatòria de Champions de Messi amb la samarreta blaugrana, i després de dos anys seguits d’infàmia absoluta, en què l’equip no va tenir ni els recursos, ni l’esma i el caràcter suficients per superar ni tan sols la fase de grups, el Barça torna ara, per fi, a uns quarts de final. Hi torna amb un entrenador que marxarà al final de temporada i que després de l’èxit contra el Nàpols va aprofitar per cobrar alguna factura amb la premsa. El Barça no figura entre la nòmina de favorits per raons òbvies, però la gran nit viscuda a Montjuïc contra el Nàpols i la injecció de vitalitat aportada pel talent precoç emergent de la Masia, amb el fenomen Cubarsí com a gran aglutinador d’elogis, ha reactivat les il·lusions dels culers. Fa difícil pronosticar quin recorregut tindrà el Barça en aquesta Champions, però el club torna a estar entre els vuit millors d’Europa.

El sorteig serà pur. No hi ha caps de sèrie i, a diferència de la tanda de vuitens, en aquesta fase la UEFA elimina tot tipus de restriccions pel que fa als enfrontaments de dos equips d’una mateixa federació i equips que s’hagin enfrontat prèviament en la fase de grups. Al Barça li pot tocar qualsevol rival, amb possibilitats tan enverinades com un emparellament fraternal i absolutament temible amb el City de Pep o el PSG de Luis Enrique, o l’alt voltatge que generaria un clàssic contra el Real Madrid. Una eliminatòria contra el Bayern faria reaparèixer fantasmes recents. L’Arsenal d’Arteta, actual líder de la Premier tampoc sembla el millor client ara mateix. L’Atlético i el Dortmund són els dos rivals preferibles pels culers, en un sorteig ple de primeres espases i sense cap ventafocs.

L’anada dels quarts de final es jugarà entre els dies 9 i 10 d’abril, i la tornada es jugarà entre el 16 i el 17 d’abril, pocs dies abans del Real Madrid-Barça de lliga del 21-A al Santiago Bernabéu. Les dates de les semifinals també estan clares: l’anada, entre el 30 d’abril i l’1 de maig i la tornada, entre els dies 7 i 8 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)