Barça

El 18 de maig queda guardat

Copa. El Barça remata la feina i supera sense brillantor l’Athletic Club per certificar el pas a la final de la copa de la Reina, en què s’enfrontarà a la Real Sociedad de la catalana Natàlia Arroyo

Barça 2 Athletic Club 1

BARÇA:Paños; Bronze (Rolfö, 66’), Marta, Engen, Ona Batlle; Patri, Aitana, Pina (Alexia, 66’); Bruna (Dragoni, 66’), Mariona (Vicky López, 78’) i Paralluelo (Brugts, 78’).ATHLETIC CLUB:Quiñones; Elexpuru, Landaluze (Zubieta, 81’), Maddi, Bibi, Nerea Nevado (Gara, 56’); Itxaso (Oguiza, 56’), Mariana, Pinedo; Azkona (Sanadri, 56’) i Zugasti (Amezaga, 78’).GOLS:1-0 (19’) Mariona. 1-1 (63’) Pinedo. 2-1 (72’) Patri.ÀRBITRE:Zulema González González (comitè gallec).T.G.:a Mariana.PÚBLIC:5.225 espectadors a l’Estadi Johan Cruyff.

El Barça s’ha citat amb una nova final i amb un altre títol. El conjunt de Jonatan Giráldez ja té plans per al dissabte 18 de maig, quan disputarà la final de la copa de la Reina, aquell torneig que l’any passat es va escapar per una alineació indeguda. No es va poder ni competir. Per treure’s l’espina, el Barça ha fet el primer pas. La Real Sociedad serà l’últim escull en el camí cap a la consecució del títol, un dels quatre que l’equip vol aconseguir peti qui peti aquesta temporada plena de reptes esportius i extraesportius, amb molts assumptes a resoldre als despatxos. A la gespa, la cosa rutlla. Una nova final, l’enèsima. Com si fos una cosa rutinària, però a la qual s’ha de donar valor. L’inconformisme i les ganes de més i més. Sense parar.

El cert és que el Barça es va presentar amb els deures molt fets en la tornada al Johan Cruyff. El 0-3 de San Mamés havia deixat aplanat el camí, però Giráldez insistia que les jugadores no podien conformar-se. Que calia tancar l’accés a la final, però també guanyar. I mantenir bones sensacions tenint en compte que la setmana que ve torna la Champions i hi ha un clàssic de lliga a Madrid. Feina feta. Les blaugrana van superar l’Athletic en un partit de ritme baix, a mig gas. Serà pel resultat còmode de l’anada o pel que ha de venir en les properes setmanes, però el Barça no es va esprémer durant els 90 minuts. Malgrat tot, la superioritat de les culers és la que és i d’aquí que la victòria es quedés a casa, si bé les basques van dir-hi la seva en el segon temps. Les blaugrana podrien haver golejat en els primers 45 minuts, però van marxar al descans amb un únic gol de Mariona, una de les jugadores que acaben contracte aquesta temporada.

En la segona part, va passar una mica de tot. L’Athletic va aprofitar que el partit estava una mica adormit per alçar la veu. Pinedo va empatar i les basques van topar amb el travesser i Paños. El Barça no volia un tercer empat aquest 2024. Sobretot, Patri Guijarro. La balear va engaltar una canonada dins l’àrea que gairebé fa entrar Quiñones dins la porteria. Brugts va fer el tercer, però va ser anul·lat per fora de joc. A banda de tot això, va arribar un dels moments esperats. Del partit i de l’any. Alexia Putellas i Fridolina Rolfö, que ja havien tingut minuts anteriorment, van retrobar-se amb la seva afició. A casa una altra vegada. Allà on els aficionats les esperen veure durant molt temps. La sueca té contracte fins al 2026 però la capitana és el gran assumpte pendent amb una data de caducitat, ara mateix fixada per al 30 de juny.

Amb el xiulet final, alegria per un nou objectiu complert. Copa aparcada fins al 18 de maig. Diumenge, el Tenerife i la setmana que ve es reprèn el camí cap a Bilbao. Pas a pas, però tot plegat fa bona pinta.

LES REACCIONS

L’any passat ens va quedar aquesta espina. Ser el 18 de maig allà era important
Patri Guijarro
jugadora del barça
Estem contentes. Vam quedar fora, per culpa de coses que no podíem controlar
Mariona Caldentey
jugadora del barça

“Té molt mèrit jugar una altra final”

L’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, va valorar el fet de tornar a jugar una final. “La gent dona per descomptat que hem de ser-hi i nosaltres, també. Hem de competir per això. Amb el volum de partits que tenim, el fet d’haver guanyat la supercopa, tenir 9 punts de marge a la lliga, estar vius en la Champions i classificar-nos per una final parla molt bé del moment en què estem. Té molt mèrit”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)