Barça

Els nens van a París

El Barça de Cubarsí, Lamine Yamal i Fermín s’enfrontarà als quarts contra el PSG de Luis Enrique, Mbappé i Dembélé, en una eliminatòria temible, amb la tornada el 16 d’abril a Montjuïc

Guardiola i Haaland seran el gran obstacle del Madrid, en l’altra bomba del sorteig. El Barça només se’ls trobaria en la final

La cigonya farà el camí a la inversa. Sempre s’ha dit que els nens venien de París, però ara serà el Barça de Pau Cubarsí, Lamine Yamal, Fermín López, Marc Guiu i companyia qui anirà de Barcelona a la capital francesa. El camí cap a Wembley farà parada a la ciutat de la llum. La mà innocent d’Obi Mikel va entrellaçar ahir a Nyon els camins del Barça i el PSG en els quarts de final de la Champions 2023/24. Luis Enrique contra el seu Barça i Pep Guardiola i el City contra el Real Madrid. Són les dues grans bombes d’un sorteig que també viurà un Atlético de Madrid-Dortmund i un Arsenal-Bayern de Munic.

El Borussia de Dortmund era segurament el rival més amable que hauria pogut tocar i l’Atlético de Madrid no era una mala opció tenint en compte que el Barça s’està jugant encara l’accés al mundial de clubs i una eliminatòria directa contra l’equip de Simeone hauria servit per posar fil a l’agulla, ja que és el rival contra el qual els blaugrana s’estan jugant aquesta última plaça. Qualsevol altra opció era temible i, en efecte, el rival finalment designat, el PSG, genera respecte màxim. El Barça ja va caure eliminat contra el club parisenc l’última vegada que tots dos es van trobar a Europa. Va ser el 2021 en uns vuitens de final. El PSG va guanyar aquella eliminatòria per un global de 5-2, amb Kylian Mbappé destrossant el Barça en el partit del Camp Nou, amb un hat-trick. Aquella eliminatòria, sense saber-ho, acabaria sent l’últim capítol de Leo Messi amb el Barça en la Champions.

Serà el retrobament dels culers amb l’últim entrenador que va aconseguir situar el Barça en la cúspide d’Europa. Luis Enrique i la Champions de Berlín (2015) formen part de la història d’or del Barça i serà rebut amb honors a Montjuïc en el partit de tornada, amb data i horari ja definits: el 16 d’abril, a les 21 h. L’anada es jugarà al Parc dels Prínceps el dia 10 d’abril, a la mateixa hora. També tornarà a casa el porter Arnau Tenas, que en el passat va ser el guardaespatlles de Ter Stegen com a tercer porter i ara manté el mateix estatus cobrint les espatlles de Gianluigi Donnarumma. Qui possiblement no rebrà una càlida benvinguda serà Ousmane Dembélé. En el seu dia ell va ser el gran protegit de Xavi Hernández al Barça, però la seva fugida a París després de rebutjar renovar li ha deixat molts detractors a Barcelona, més dels que tenia abans. Ara és un nou Dembélé. Ni una lesió ha tingut des que va aterrar al PSG.

Si el Barça és capaç de superar l’enorme obstacle del PSG, ja sap qui es trobaria en unes hipotètiques semifinals. Seria l’Atlético de Madrid o el Dortmund, amb les dates ja definides. L’anada de les semifinals seria el 30 d’abril o l’1 de maig, i la tornada seria el 7 o el 8 de maig. El City, el Bayern, l’Arsenal o la opció d’un clàssic queden reservats per a la final.

A Barcelona l’amenaça és Kylian Mbappé i a Madrid ho són Pep Guardiola i Erling Haaland. L’últim precedent, les semifinals de fa un any, amb premi per al City (global de 5-1).

El PSG és un equipàs, amb talents com Mbappé i Dembélé, però estem en bona dinàmica i podem fer-los mal
Fermín López
Luis Enrique va tenir un gran èxit al Barça, però la motivació estigui qui estigui a la banqueta seria la mateixa
Fermín López
Jugar allà a París serà difícil, però ells tampoc no ho tindran fàcil aquí. Haurem de ser forts mentalment
Raphinha
Ho afrontem amb il·lusió després de tants anys sense ser als quarts. És una eliminatòria que ens posarà al límit
Pau Cubarsí
Tots els rivals del bombo eren complicats. El PSG és un rival fort. Haurem de jugar com nosaltres sabem
Lamine Yamal
No només haurem de vigilar Mbappé, també Dembélé. El conec bé i per a ell serà un partit molt emocional
Robert Lewandowski
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)