Barça

L’eufòria, cara a cara

El Barça, alliberat després d’accedir als quarts de la Champions i il·lusionat amb els joves, visita un Atlético de Madrid que també ha viscut una setmana màgica a Europa i que no ha perdut al Metropolitano en la lliga

L’estat anímic dels equips pot canviar d’un dia per l’altre. Dimarts, el Barça afrontava la tornada dels vuitens de final de la Champions contra el Nàpols amb els dubtes dels dos anteriors partits. Un pobre empat a Bilbao i una victòria mínima contra el Mallorca i rescatada per un noi de 16 anys. El 3-1 contra els napolitans, però, va alliberar un equip que no accedia als quarts de la màxima competició europea des del 2020. A Madrid ha passat una cosa similar aquests dies. L’Atlético venia d’un mes complicat després de la clara eliminació en la copa a mans de l’Athletic i de perdre en l’anterior jornada a Cadis fent un partit pèssim. Superar el futur campió d’Itàlia, l’Inter, als penals, i firmant un gran partit –a més de tenir un sorteig benèvol–, ha fet ressuscitar els colchoneros, que tenen com a objectiu assegurar-se una plaça per a la Champions del curs vinent. Una setmana eufòrica. Dos equips crescuts. Aquesta nit (21 h), al Civitas Metropolitano, Atlético de Madrid i Barça oferiran, ben segur, un espectacle.

Local i visitant

Dos equips que arriben bé, però tots dos no en sortiran victoriosos. I tots dos ho tindran difícil. I és que s’enfronten el millor local i el segon millor visitant. L’Atlético no perd a casa des del gener del 2023. Ara bé, l’equip que va ser capaç de tombar-lo aleshores va ser el Barça de Xavi Hernández. Un solitari gol d’Ousmane Dembélé, ara a les files del futur rival europeu dels blaugrana, va donar tres punts vitals en la cursa per acabar guanyant la lliga. Per tant, el conjunt culer sap què és assaltar el Metropolitano. I no només això: sap què és emportar-se la victòria d’un estadi intractable. Ja ho va fer el passat gener a camp del Betis. De fet, el Barça no ha perdut encara a domicili. Això d’avui, doncs, no és una missió nova, però serà igual de difícil. El Metropolitano és d’aquells estadis hostils i més encara si juga João Félix, gran protagonista del duel de la primera volta. La cosa va d’ex. Griezmann i Memphis, un dels herois de la setmana, estan vivint bons moments a Madrid després d’una tímida etapa al Barça. Caldrà veure qui venç aquesta batalla.

Altes i baixes

Per a la visita al Metropolitano, Xavi recupera dos efectius. El tècnic va confirmar en la roda de premsa que, si res no es torça, Marcos Alonso i Ferran Torres tornaran a la convocatòria un cop han superat les respectives lesions. Alternatives per reforçar l’equip culer en els mesos que queden de competició. Ara bé, l’onze escollit per al tècnic fa tota la pinta que serà el mateix que va derrotar el Nàpols dimarts passat, amb els Cubarsí, Fermín i Lamine fent de les seves. Per contra, a l’Atlético han hagut de lamentar una baixa de darrera hora. Mario Hermoso, un dels líders de la defensa, presenta una lesió muscular a la cuixa esquerra i no podrà jugar aquesta nit. Paulista podria ser el seu substitut. Memphis, reforçat després del gol, podria entrar en el lloc de Morata o bé mantenir el rol de revulsiu que tan bé va funcionar l’altre dia.

No renunciar a res i buscar el segon lloc contra l’objectiu de lligar la presència a la màxima competició europea. Objectius minsos en la lliga, però reforçats gràcies a la Champions. Continuar sense perdre a casa o continuar sense perdre a fora. Qui mantindrà l’eufòria?

NOVETATS

Marcos Alonso i Ferran Torres entraran en la llista de convocats de Xavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)