Barça

El Barça mana al Metropolitano

El conjunt blaugrana goleja l’Atlético en una exhibició de contundència ofensiva i s’imposa al feu madrileny, on feia més d’un any que ningú guanyava en la lliga. L’últim a fer-ho, de fet, va ser l’equip culer

El grup barcelonista recupera la segona posició, però continua lluny del lideratge, ja que el Real Madrid es manté a 8 punts

ATLÉTICO 0 BARÇA 3

BARÇA:Ter Stegen; Koundé, Araújo, Cubarsí, Hèctor Fort (Íñigo Martínez, 82’); Sergi Roberto (Oriol Romeu, 77’), Gündogan, Fermín (Casadó, 82’); Raphinha (Lamine Yamal, 61’), Lewandowski i João Félix (Vitor Roque, 77’). ATLÉTICO:Oblak; Witsel, Reinildo, Savic; Nahuel Molina, Barrios, Llorente (Koke, 58’), De Paul (Saúl, 66’), Lino (Griezmann, 46’), Riquelme (Correa, 58’); i Morata (Memphis, 46’). GOLS:0-1 (38’) Joao Félix. 0-2 (47’) Lewandowski. 0-3 (65’) Fermín.ÀRBITRE:Sánchez Martínez (col·legi murcià) amb Melero López (col·legi andalús) al VAR.PÚBLIC:A Savic i De Paul, de l’Atlético, i a Koundé, del Barça.T.V.:Directa a Nahuel Molina (93’), de l’Atlético, i a Xavi Hernández (42’), entrenador del Barça.PÚBLIC:68.253 espectadors al Civitas Metropolitano.

El Barça mana al Metropolitano. I és que, al feu madrileny, un dels més complicats que hi ha de visitar, l’equip blaugrana s’hi diverteix darrerament i n’està marxant amb victòria. Ahir, fins i tot, se’n va acomiadar amb una golejada (0-3) infligida a l’Atlético, que va tornar a perdre a casa en la lliga per primera vegada des del 8 de gener del 2023. Aquell dia, precisament també va perdre contra el grup culer (0-1). Feia, doncs, un any i dos mesos que el conjunt colchonero no era derrotat en el campionat de la regularitat al seu estadi, on aquesta temporada, en totes les competicions, només el Getafe (3-3) en la lliga i l’Athletic (0-1) en la copa havien aconseguit sortir-ne amb alguna cosa que no fos una desfeta, i el conjunt culer hi va tornar a obtenir els tres punts. Un botí valuós per als barcelonistes, primer, perquè els referma en aquesta línia ascendent que estan tenint amb un gran resultat en un estadi de màxima dificultat i, després, perquè els permet tornar a la segona posició en la classificació –lloc que no ocupaven des de la jornada 8–, avançar el Girona i mantenir-se a 8 punts del lideratge del Real Madrid. L’Atlético, en canvi, cau a la cinquena posició, fora de la Champions League i queda a 9 punts dels culers.

I si el Barça domina l’Atlético, Xavi Hernández domina Diego Pablo Simeone. La xifra és imponent, ja que dels cinc duels que han enfrontat els dos entrenadors, el tècnic de Terrassa s’ha proclamat vencedor en tots cinc. Ahir, l’últim, que va ser una exhibició de contundència ofensiva de l’equip que orienta. Xavi –que va ser expulsat una altra vegada per haver protestat– ha maleït durant el curs la falta d’efectivitat dels seus futbolistes, que ahir van canviar la tendència afinant al Metropolitano i, en cinc xuts a porteria, van clavar tres gols. No va ser, però, gaire lluïda la primera part dels culers, en què va destacar la presència en l’onze d’Héctor Fort, la de Sergi Roberto, la de Fermín –relleu d’un lesionat Christensen en l’escalfament–, i la de João Félix, exjugador de l’Atlético, equip al qual encara pertany i que el va cedir al Barça. Ell va ser el protagonista del primer acte, tot i entrar poquíssim en joc. El lusità, xiuladíssim per l’estadi roig-i-blanc, va emergir abans del descans (38’) per recollir una passada de Lewandowski i rescatar un Barça que, fins aleshores, havia tingut molts problemes per travessar el mig del camp, incapaç de connectar amb cap atacant. Ningú dels de davant –Fermín, Lewandowski, João Félix ni Raphinha– va aconseguir rebre entre línies, ja fos perquè no van trobar ells l’espai per desmarcar-se o perquè, quan ho feien, des de darrere ningú va estar encertat a l’hora de filtrar la passada. Així van anar passant els minuts, mentre que l’Atlético, a batzegades, generava arribades i ocasions sense acabar-la d’encertar amb rematades de Morata i Pablo Barrios.

D’aquesta manera, la diana de João Félix va ser alliberadora i la de Lewandowski (47’), tot just sortir dels vestidors a passada de Raphinha, ja va ser definitiva. El polonès, que va recordar aquell ariet que no fa tant era el millor d’Europa, va estar esplèndid. Per fi va estar bé fora de l’àrea, fi en els controls i les devolucions i, sobretot, absolutament determinant. Va assistir João Félix, va marcar i va tornar a assistir, aquesta vegada Fermín (65’), que va rematar de cap una centrada seva per acabar de sentenciar. Aleshores, l’Atlético ja s’havia deixat anar, a la recerca del gol que els fiqués en el partit, amb els exculers Memphis i Griezmann, suplents, sobre la gespa, i el Barça, amb espais, va atacar i també va saber contemporitzar per no patir gens.

JOÃO FÉLIX

El lusità, que ja va marcar en la primera volta, va ser xiuladíssim i va obrir la llauna

LEWANDOWSKI

Esplèndida actuació de l’ariet polonès, amb un gol i dues assistències

XAVI DOMINA

El tècnic, expulsat un altre cop, ha guanyat els cinc duels contra Simeone
7’ Avisa Pablo Barrios amb un xut enroscat des de la frontal que passa llepant el pal. Tot neix d’una pèrdua en sortida de Ter Stegen, que fa una mala passada.
22’ Cubarsí salva el Barça d’encaixar una diana. Lino connecta amb Morata a l’àrea petit i la rematada del punta, que anava a dins, la rebutja el jove en l’emergència.
35’ La primera del Barça. Raphinha, de cap, fora a centrada de Lewandowski.
37’ Fermín es troba amb Oblak, després d’una passada de Cubarsí.
38’ Marca Joao Félix el 0-1. El lusità, xiuladíssim al Metropolitano per la que no fa tant era la seva afició, resol una jugada fabricada entre Gündogan i Lewandowski.
42’ Xavi expulsat per protestar.
44’ Perillosa rematada de volea de Morata que marxa alta.
47’ Lewandowski obre escletxa amb el 0-2. EL polonès culmina una passada filtrada de Raphinha, que havia recollit una pèrdua de De Paul.
52’ Xut des de fora de l’àrea de Riquelme que atura Ter Stegen.
53’ Brutal Ter Stegen. El sentinella alemany fa una doble aturada espectacular en una doble ocasió dels roig-i-blancs amb xuts de Llorente i Memphis.
65’ Sentencia Fermín amb el 0-3. El migcampista remata de cap una bona centrada de Lewandowski.
72’ Memphis, a empentes i rodolons, aconsegueix fer una rematada que marxa alta.
86’ Ter Stegen evita el gol de Correa i Saúl recull el rebuig de l’aturada i xuta a fora.
93’ Expulsat Nahuel Molina per fer una falta a Vitor Roque quan encarava Oblak en l’un contra un. Tot i rebre falta, el brasiler està a punt de marcar el quart.
94’ Lewandowski xuta una falta des de la frontal a fora.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)