Barça

La millor setmana del curs

En els últims set dies, el Barça ha tirat endavant amb solvència els duels crucials contra el Nàpols i l’Atlético i ara mira el futur amb esperança

L’equip se centra a pressionar el Madrid en la lliga i a fer-la grossa en la Champions

L’optimisme s’ha instal·lat a can Barça després d’una setmana passada espectacular. L’equip entrenat per Xavi Hernández va superar amb solvència els duels contra el Nàpols i l’Atlético, dos enfrontaments complicadíssims, transcendentals per a l’esdevenidor de la temporada, que ara es mira amb esperança. “És un moment per somiar”, va repetir el preparador blaugrana, després d’assaltar diumenge el Metropolitano. La victòria (0-3) al feu de l’Atlético, que feia un any i dos mesos que no perdia a casa en la lliga, va permetre al grup culer situar-se com a segon classificat, a 8 punts del primer, el Real Madrid, i guanyar marge respecte al cinquè, precisament l’Atlético, que deixa a 9 punts. Quan en falten 27 per disputar-se (vuit jornades), la presència en la propera edició de la Champions League sembla garantida, un objectiu que en el pitjor moment de la temporada es va marcar, i ara els culers se centren a pressionar tot el que es pugui el líder, que visitaran d’aquí a un mes, el 21 d’abril. “Lluitarem per tot”, va remarcar el capità, Sergi Roberto.

Perquè no només hi ha la lliga, que està difícil, és clar, també hi ha la Champions League en l’horitzó. Si diumenge el grup barcelonista va fer un cop d’efecte golejant al feu roig-i-blanc, dimarts també es va fer una esquenada desfent-se del Nàpols (3-1) i plantant-se, quatre anys després, als quarts de final de la màxima competició continental. Allà l’espera un os dur de rosegar, el PSG de Luis Enrique i Kylian Mbappé. “Som el Barça i no ens queda més remei que lluitar fins al final pels dos títols que falten, que són els més importants”, va reblar Xavi. L’equip el segueix. “Arriba un tram de temporada molt important, cada partit serà una final. Sabem que cal donar el màxim en cada partit”, va dir Roberto. “Hem de continuar així, intentar retallar punts. Encara falten molts partits i continuarem lluitant per la lliga i en la Champions; hem de prolongar aquesta dinàmica”, va manifestar Fermín. “Volem fer un pas endavant. Hem de seguir així després de l’aturada”, va indicar Lewandowski. “Sabem com podem jugar, tenim un gran potencial amb grans jugadors. Una gran plantilla combinant joves amb jugadors més veterans”, va sentenciar el polonès.

La realitat és que, almenys en clau de resultats, el Barça està en el millor moment de la campanya. Tot i les baixes importants que té –Balde, De Jong, Pedri i Gavi–, l’equip està tirant els partits endavant i no perd des del 27 de gener contra el Vila-real (3-5), el dia que Xavi va anunciar el seu adeu en diferit (set victòries i tres empats). “Crec que sí que estem en el millor moment”, va assegurar Fermín. “Hem tingut moltes baixes i ens hem refet, tenim molt bon equip. Estic content també pel mister i per tot el que hem patit”, va seguir Roberto. “En les darreres setmanes hem canviat una mica l’entrenament, amb una mica més d’intensitat. Físicament em sento molt bé i crec que els companys també”, va expressar Lewandowski per explicar aquesta millora.

El Barça, doncs, s’il·lusiona amb tot el que li arriba. El Nàpols i l’Atlético podrien significar un punt d’inflexió i, tot i que futbolísticament falta regularitat, hi ha brots verds: col·lectivament, l’equip ha tancat l’aixeta i encadena quatre jornades de lliga amb la porteria a zero i individualment hi ha jugadors que estan sumant moltíssim, com Cubarsí, Sergi Roberto i Fermín, i d’altres que s’apropen a la seva versió més recognoscible com Kounde, Araujo i Lewandowski. Ara, però, tot s’atura perquè hi ha break internacional. Així, els blaugrana no tornaran a competir fins al 30 de març, a casa contra Las Palmas.

LES REACCIONS

Lluitarem per tot. Sabem que cada partit serà una ‘final’ i que cal donar el màxim
Sergi Roberto
cAPITÀ DEL BARÇA
És un moment per somiar. Anirem fins al final a lluitar pels dos títols que falten, els més importants
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
En les darreres setmanes hem canviat una mica l’entrenament, amb més intensitat
Robert Lewandowski
davanter del barça
Continuarem batallant per la lliga i en la Champions; hem de prolongar aquesta dinàmica
Fermín López
migcampista del BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)