El Barça fa els deures davant el Cadis (0-1)

Una genialitat de Joao Félix a la sortida d’un córner (37’) ha permès al Barça emportar-se els tres punts del Nuevo Mirandilla i apurar les seves opcions a la lliga. Amb aquest triomf contra el Cadis (0-1), els blaugrana es mantenen a 8 punts de distància del Madrid, que no ha fallat davant el Mallorca. Amb les baixes per sanció de Lewandowski, Cancelo i Iñigo Martínez, i el partit contra el PSG a l’horitzó, Xavi ha apostat per una alienació farcida de novetats. Només Ter Stegen, Sergi Roberto i Cubarsí han repetit en l’onze respecte a l’últim duel a París.

El Barça ha sortit ben plantat al terreny de joc, amb intensitat i amb una pressió asfixiant. Tot i això, els hi estava costant generar oportunitats de gol. El primer a aparèixer ha estat Vitor Roque, amb un xut amb la dreta i des de fora de l’àrea que no ha trobat porteria (3’). Cap dels dos conjunts, amb nombroses imprecisions, aconseguien dominar el duel, davant una línia defensiva rival molt rocosa. Finalment, ha estat el Cadis el que ha fet el primer xut entre els tres pals (22’). Una pèrdua d’Oriol Romeu en l’inici de la jugada, ha propiciat la rematada de Javi Hernández que ha refusat molt segur sota pals Ter Stegen. Els homes de Xavi han continuat picant pedra, però sense encert ni contundència en els metres finals. No ha estat fins al minut 32, que una centrada xut d’Héctor Fort s’ha enverinat i ha obligat a Ledesma a volar per enviar l’esfèrica a córner. Finalment, del res, ha arribat el primer gol. A la sortida d’un córner, Joao Félix ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una xilena des de dins l’àrea (37’). Gran gol del portuguès, que fins aleshores no havia aparegut. En els darrers instants de la primera part, Fermín ha perdonat el segon amb un xut a boca de canó, que ha salvat sobre la mateixa línia de gol un defensa del Cadis (43’).

En la segona part, el Cadis ha sortit amb una marxa més, assetjant sense miraments la porteria defensada per Ter Stegen. De fet, Juanmi ha enviat la pilota al fons de la xarxa en el minut 53, però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc. Quan més estava patint el Barça, Joao Félix ha estat a prop de fer el segon amb una rematada de primeres que ha marxat lleugerament desviada. Més clara ha estat la que ha tingut el portuguès en el minut 71, amb un xut ras i potent que s’ha estavellat al pal. La jugada, però, ha estat invalidada per fora de joc. En el tram final, el duel s’ha trencat per complet, i Ter Stegen s’ha convertit en el salvador de l’equip. En el minut 78, l’alemany, amb una aturada descomunal en un xut des de la frontal de Samassekou, ha evitat l’empat. 0 a 1 molt lluitat i patit fins el darrer instant.