Barça

Xavi: “Demà Montjuïc ha de ser una caldera”

Xavi Hernández ha parlat aquest migdia en la prèvia del Barça-PSG de demà (21h) corresponent a la tornada dels quarts de final de la Champions League. Les seves declaracions:

El partit

“Per nosaltres demà és una oportunitat molt gran com a club, jugadors i staff. Juguem a casa. Montjuïc demà s’ha de semblar a les nits màgiques del Camp Nou. Ha de seruna caldera. El PSG amb Luis Enrique ens aniran a pressionar a dalt i haurem de mostrar molta personalitat per ser a semifinals. Estem davant d’un dels millors equips del mon entrenat per un dels millors del mon. Estem molt il·lusionats.

L’oportunitat és molt gran”

Pedri i Gündogan prop de l’àrea?

“Quan me’ls imagino és a prop de l’àrea és amb pilota controlada i fent l’última passada. Son dos jugadors semblants. És un partit molt difícil el de demà pels migcampistes perquè ens venen a buscar u contra u i s’han de buscar la vida. Si els dos tenen espai i temps, tenim molt de guanyat”

El migcampista defensiu

“Evidentment es notaran. La baixa de Christensen i Sergi ens fan mal. Però la clau demà és ser un equip. Solidaris i generosos en el treball defensiu i ofensiu. Ens hem de deixar la pell per ser a semifinals”.

Pedri d’inici

“Tots els que aniran convocats poden jugar els 90 minuts. I amb Pedri al descans, per això hi és, ho veurem. Però ha de ser molt important demà”

Joan Laporta

“M’ha dit que es volia quedar als rondos a jugar. És un culer més i és un moment molt important pel barcelonisme. La gent al carrer ho noto. Ha volgut donar-nos el seu suport. Ve cada dos per tres, no és una novetat. Hem recuperat la il·lusió”.

El partit més important de la seva carrera d’entrenador

“Estic bé. Molt motivat. Molt orgullós de ser als quarts de final. Estic molt excitat. Hi ha una oportunitat molt gran. Les victòries son un bàlsam. Estic eufòric i il·lusionat”.

Achraf Hakimi, a l’anada no hi va ser

“Al final, Luis Enrique i el PSG tenen tantes opcions que no saps quina alternativa poden fer servir i durant el partit la canviaran. Hem de tenir una estructura, com vam fer a l’anada i demà repetirem, amb alguna variant. Això va de futbolistes. La setmana passada van estar a un nivell altíssim i esperem que demà també”.

El PSG, a l’atac

“Els equips de Luis Enrique sempre van a l’ataca i demà encara més. Si no han especulat durant tota la temporada no ho faran demà”

Dembélé

“El vaig saludar abans del partit. Em van dir que em va buscar després del partit però ja anava liat i no ens vam poder veure”

“Amb Ousmane em va saber molt greu. Penso que estava en un moment extraordinari aquí al club i no li guardo rancunia. Li tinc molta estima i demà el tornaré a saludar”

Aspecte emocional

“En eliminatòries de cara o creu s’ha d’estar tranquil. Una expulsió ens pot marcar. És un aspecte clau en l’eliminatòria”

Monjuic o Camp Nou

“Demà ha de ser una caldera. Hi haurà moments difícils en què el PSG ens farà patir. L’escenari canvia però segur que l’afició farà que si assembli molt”.

El seu futur

“Us preocupeu molt per mi. Fa tres mesos no ho feieu tant. L’important és el club i que passem l’eliminatòria. Jo no soc l’important”

Luis Enrique i Guardiola

“Amb Luis Aragonés son els tres entrenadors que m’han marcat més. Dels que ara pensant com a entrenador recordo més a ells. Quan penso “què haig de fer aquí?” penso en ells. M’han marcat”

Raphinha

“Pensa en l’equip i en el grup. La millora de l’equip és perquè heme stat una pinya i tothom està pensant en el col·lectiu abans que ell. I Rafa igual i apartir d’aquí surt l’individual. Té molt talent i pot ser molt determinant”

Què els hi diu als joves com Lamine i Cubarsí

“Son dos nois que parlen molt i pregunten. Volen sempre millorar i això els fa grans. No els haig d’explicar massa. És una gran nit europea una gran oportunitat per a tots. No necessitem un extra de motivació, l’escenari ja diu molt per si sol”

Tancar el cercle dels fracassos a Europa contra el PSG

“Seria un motiu més per fer-ho més místic. Passar a semifinals seria un èxit rotund. Tenim la il·lusió i veure els culer així ja és un èxit, però passar a semifinals seria un gran èxit”.

Demà menjar-se el PSG?

“No som un equip que especuli. Volem treure-li la pilota al PSG i tant de bo ens surti la nostra millor versió. Haurem de fer les coses molt bé perquè és un equip que ens exigirà molt. Serà complicat. Serà una guerra futbolística importantíssima i tindrem moments de patiment”.

L’adeu en diferit

“M’ha donat llibertat. A mi, els jugador si també a la premsa. Tots han tingut més sentiment de pertinença. Ha anat fenomenal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)