Barça

La motivació extra de Suárez

Gira americana. El davanter uruguaià disfruta d'una pretemporada convencional, que li permetrà “aportar des del principi”. La sanció de la FIFA li ho va impedir el curs passat

Amb Leo Messi i Neymar absents de la gira americana pel fet d'haver començat les vacances més tard –tots dos van participar en la copa Amèrica–, Luis Suárez s'ha erigit en un dels principals punts d'atracció del Barça en la gira americana. El davanter uruguaià es prepara per arribar amb les piles ben carregades al primer partit oficial, una cosa que no va poder fer el curs passat a causa del càstig de quatre mesos imposat per la FIFA per la mossegada a Chiellini en el mundial del Brasil. “Per això hi ha la pretemporada, per mirar d'aportar des del principi”, va declarar ahir –matinada a Catalunya– després de l'entrenament que la plantilla va fer a l'StubHub Center de Los Angeles. Una sessió a la qual no va poder assistir Arda Turan, que es va quedar al gimnàs de l'hotel fent treball específic per unes molèsties al peu dret.

A l'hora d'afrontar el segon curs com a integrant del triplet blaugrana, Suárez és conscient que l'exigència és continuar guanyant títols, “tot i que no t'imagines arribar i assolir tants èxits la primera temporada”, va remarcar amb referència al triplet. Per tal que sigui així, va instar a arrencar el curs amb força: “Cal ser forts contra tots els rivals. No relaxar-te durant el primer tram de partits, que no van anar com volíem l'any passat, i cal estar motivat i anar a totes des del principi.” Més enllà de brillar des del punt de vista individual, prioritza el fet que ho faci “a nivell de grup.”

El davanter, que la campanya passada va marcar 25 gols oficials, va destacar la bona sintonia que hi ha al vestidor, que defineix com “un grup molt maco, que treballa bé dins del terreny de joc, però també fora”. En aquest sentit, va defensar Leo Messi en relació amb algunes crítiques sorgides des de l'Argentina pel fet de perdre la final de la copa Amèrica: “El millor jugador del món no pot rebre tantes crítiques. És humà i ni a ell ni a ningú no li agrada rebre crítiques tan injustes.”

Suárez també va expressar el desig que Pedro continuï formant part de la disciplina blaugrana: “Vull que Pedro continuï amb nosaltres, seria el millor per al Barça.” Durant les darreres setmanes s'especula amb la possibilitat que el canari pugui deixar el Barça a la recerca de més minuts i el Manchester United és un dels equips al qual se l'ha vinculat. Ahir, però, el seu entrenador, Louis van Gaal, en declaracions al diari Metro, va refredar aquesta opció: “Hi haurà el fitxatge sorpresa d'un davanter, però no és el jugador del qual parlen tots els diaris.”

Vull que Pedro continuï amb nosaltres la temporada que ve. Seria el millor per al Barça
Leo Messi, el millor del món, no pot rebre tantes crítiques [a l'Argentina]. És humà i ni a ell ni a ningú no li agrada rebre crítiques injustes
Cal ser forts contra tots els rivals. No relaxar-te durant el primer tram de partits, que no van anar com volíem l'any passat

Bartomeu s'afegeix a l'expedició

Tres dies després de la victòria en les eleccions a la presidència, Josep Maria Bartomeu va viatjat ahir cap als Estats Units per afegir-se a l'expedició blaugrana, que avui, una vegada disputat el primer amistós de la pretemporada contra els Galaxy –la matinada passada a Catalunya–, es trasllada de Los Angeles a San Francisco. Va acompanyar Bartomeu el vicepresident primer, Jordi Cardoner. Fins ara Albert Soler havia encapçalat la delegació institucional blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)