FEB

El Bàsquet Girona fitxa talent croat: Leo Cizmic

Bàsquet. LEB Plata. Prové de l’Araberri on estava cedit pel Betis i el curs anterior va jugar al Morón, a la LEB Plata, on va fer 8,3 punts de mitjana

El Bàsquet Girona continua reforçant la seva plantilla i ahir va fer oficial l’arribada de Leo Cizmic, que signa per una temporada. L’aler s’afegeix a les incorporacions de Sergi Costa, Nil Angelats i Robert Cosialls. El Bàsquet Girona està pendent ara de l’arribada de dos nord-americans i concretar si Alfons Alzamora continuarà un any més en actiu. L’aler croat, nascut a Israel (2,04 m, 17-12-1998), va fer els primers passos en el bàsquet en el KK Split. L’estiu del 2014 el va fitxar el Sevilla i, durant dues temporades, va compaginar el júnior i l’EBA. En el curs 2015/16 fins i tot es convertiria en el més jove de la història del club a debutar en l’ACB. Ho faria el desembre del 2015, contra el Baskonia a Vitòria, amb 17 anys i tres dies. Els dos darrers cursos, ha jugat en el Morón (LEB Plata) i l’Araberri (LEB Or) en qualitat de cedit pel Betis –antic Baloncesto Sevilla–, club del qual s’ha desvinculat les últimes setmanes. Al Morón va disputara una mitjana de 18:38 minuts fent 7,7 punts i 3,5 rebots de mitjana entre lliga regular i play-off. A l’Araberri vitorià el curs passat, ja a la LEB Or, va acabar amb només 3,4 punts i 2,6 rebots en 15:26 minuts de mitjana tot i no tenir gaire protagonisme

Leo Cizmic també ha estat internacional per Croàcia en les categories U16, U18 i U20. Cizmic ha arribat avui a Girona i demà es posarà a disposició de Quim Costa, en l’inici de la pretemporada.

El jove jugador croat es va mostrar molt satisfet de formar part del projecte gironí: “Vaig parlar amb el meu agent i la família i, entre tots, vam tenir molt clar ja fa setmanes que la millor decisió per a mi era jugar al Bàsquet Girona aquesta propera temporada. Creiem que, amb l’entrenador i la resta de companys, podré créixer molt com a jugador.” Cizmic també hi va afegir que l’equip s’adapta molt al tipus de joc que fa ell: “Tindrem un equip jove, però amb molt talent i no ens podem posar límits. Estic convençut que ens ho passarem bé.”

DADES

15:26
minuts
de mitjana ha jugat a la LEB Or amb l’Araberri, amb 3,4 punts i 2,6 rebots per partit
1
curs
va jugar a la LEB Plata fa dos anys amb el Morón on va fer 8,3 punts en 19 minuts de mitjana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)