ACB

El Baxi Manresa, a prop de la gesta

ACB. Pere Tomàs falla els dos tirs lliures finals que podien haver forçat la pròrroga a la pista de l’Iberostar

Joan Peñarroya espera el regal de Reis en forma de reforços, però mentrestant té la certesa de la capacitat i el compromís dels pocs jugadors que actualment té disponibles a les seves ordres. El Baxi Manresa, amb un equip de circumstàncies per les nombroses baixes, va ser capaç de resistir el torcebraç amb l’Iberostar Tenerife fins a l’últim instant, en un escenari tan difícil com el Pavelló Santiago Martín. De fet, amb 2,3 segons de joc, Pere Tomàs va disposar de dos tirs lliures que podien haver forçat la pròrroga. L’aler de Llucmajor va errar el primer llançament i, en el segon, que va tirar a fallar, el rebot va ser per al rival. Va ser el desenllaç d’un partit que, si bé va dominar sempre el conjunt canari, l’equip bagenc no es va donar mai per vençut i, al final, va quedar a les portes de tota una gesta.

El Manresa va resistir la posada en escena de l’Iberostar. Encertats en els triples i beneficiats per una antiesportiva i una tècnica, el conjunt local va prendre la iniciativa en el resultat (16-9). Amb l’adeu d’Alex Renfroe, Gabriel Lundberg i Ryan Toolson s’alternaven a l’hora de baixar la pilota. L’equip bagenc no perdia la cara al partit i amb un inspirat Nikola Dragovic estirant del carro responia amb la mateixa moneda que el rival i replicava des de la llarga distància. El jugador montenegrí tancava el primer acte amb 11 punts i el Manresa resistia l’embat inicial (23-21). La pèrdua d’alguna pilota i alguns dubtes en la direcció de joc permetien que el conjunt tinerfeny, ja en el segon quart, tornés a obrir una altra escletxa (32-23). Toolson va fer un pas endavant, Lundberg, Pere Tomàs i el mateix jugador nord-americà van convertir tres triples i el Manresa tornava a ajustar les diferències (40-38). Un triple de Nicolás Richotti posava fi als primers 20 minuts de joc (43-38). Els dos equips tancaven els dos primers actes amb percentatges molt elevats en els triples (6 de 13 l’Iberostar i 7 de 13 el Baxi Manresa), que difícilment es podrien mantenir en la segona meitat.

En el tercer quart es repetia el guió. Quan semblava que el conjunt local estava en disposició de trencar el partit (57-49), emergia la millor versió de Toolson i amb triples inversemblants i tornava a ajustar les diferències. La situació es va agreujar a 6:11 per al final, quan Lundberg havia d’abandonar el parquet per cinc faltes personals. Abromaitis i Iverson feien molt mal sota l’anella (70-62), però la defensa zonal del Manresa va acabar provocant un curtcircuit en el joc local. El pivot haitià Candy Lalanne es multiplicava en els dos costats de la pista i signava un empat momentani a 75 que feia emmudir el Santiago Martín. Iverson tornava a col·locar els seus al davant, però l’Iberostar no va saber rematar la feina i encara va donar vida a un Manresa, que, amb els dos tirs lliures errats, no va poder aprofitar. En tot cas, partit molt meritori i derrota per la mínima que pot ser determinant amb vista a la copa.

LA DADA

22
punts.
Candy Lalanne i Bryan Toolson, amb 18, van mantenir el Manresa en la segona meitat.

DEFENSA EN ZONA

El Baxi Manresa va tenir l’Iberostar contra les cordes amb la defensa de la segona meitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)