FEB

“Aquest partit no s’hauria d’haver jugat així”

Bàsquet. Copa. Bernat Canut posa de manifest, resultat a banda, que una semifinal sense marcador electrònic no hauria començat, en cap cas, si hagués estat en la copa masculina

La primera semifinal de la copa ha començat sense que els marcadors de Mendizorrotza funcionessin. Estan situats als fons de pista, darrere les cistelles a la part superior de la grada i, fins que quedaven 4:35 per acabar, no han funcionat.

Reglament en mà, el partit es podia jugar amb la informació del temps, de possessió i de quart, que es veia en els marcadors a peu de pista –a la imatge– perquè els de sobre el cèrcol tampoc funcionaven.

Bernat Canut, tècnic de Cadí, ha dit un cop finalitzada la roda de premsa posterior al partit que la circumstància ha afectat per igual els dos equips i que, evidentment, no ha influït ni en el resultat ni en la seva diferència. Sí que ha incidit, el tècnic, que aquesta circumstància deixa en evidència la diferència amb el bàsquet masculí. Perquè algú s’imagina una semifinal amb Barça o Madrid, només amb els dos rellotges a peu de pista?

Les dues pantalles gegants que hi ha a dos dels quatre extrems de Mendizorrotza oferien la imatge de la retrnasmissió televisiva, en la que es podien veure el resultat i el temps, de possessió i quart.

La oficial

El cap de comunicació de la FEB ha explicat en la compareixença de l’equip vencedor –sempre posterior a la del perdedor, amb tècnic i jugadora– que dues hores abans de començar s’ha detectat l’error informàtic. Els responsables hi han treballat des de llavors i, fins a 4:35, no s’ha pogut veure la informació a les pantalles, en les quals hi apareixen també les jugadores dels equips, amb punts anotats i faltes comeses. La finestra televisiva i el vist i plau dels àrbitres, prèvia comunicació als dos equips, han estat els arguments de la FEB per no impedir que a les 13 h es fes el salt inicial.

“Pot Passar”

Núria Martínez, qüestionada al respecte, ha dit que la organització d’aquesta copa es mereix un 10 i que, la incidència en el marcador, és una circumstància que pot passar. “Jugar amb marcador o sense ens condiciona molt perquè estem acostumades a tenir aquesta informació. Però ens hi hem d’adaptar i tant de bo no hi fossin mai aquests problemes” ha dit la base mataronina. “Passa als millors pavellons, que just quan comença fallen els 24 segons. Ens ha passat a nosaltres i també en un Barça Madrid. No és l’ideal però és tot molt nou” hi afegia Surís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)