FEB

La història interminable

Tercera final seguida que perd l’Spar Citylift, les tres contra l’Avenida de Miguel Ángel Ortega

Errades en el joc en moments puntuals i l’estat físic de l’equip fan que l’Uni ho tingui molt magre a l’inici del tercer quart (39-49)

Serà, la de Mendizorrotza, la final de copa en què l’Uni ha estat millor. I, serà també, la tercera que perd contra l’Avenida, que amb Miguel Ángel Ortega recupera el to després de la desfeta a Fontajau a la lliga amb Lino López a la banqueta (79-73) i sense Loyd ni Goree –última a arribar al Würzburg i darrera a aparèixer al partit, amb 4 punts al final, ja amb De Souza, l’MVP, esgotada– a la plantilla blava. Amb una evident inferioritat física –Reisingerova a la primera meitat es va afegir a les tocades, Colhado i Martínez–, les errades en serveis de fons van deixar l’avantatge en franquícia a les castellanes des del primer quart: 16-23, Elonu. Una entrada sola a cistella, de Loyd a 8:12 d’ acabar el tercer quart (39-49) ja va ser l’inici del final. El de la història interminable. La que suposa voler remuntar un partit a l’Avenida.

Relleus

Juguen onze contra onze i guanya... Perquè l’inici va ser frenètic, amb els dos conjunts amb onze peces del primer equip –avui a Girona ja són deu, sense Murphy (18 punts amb 4/5 triples dissabte en la semifinal amb Cadí)– i nou per banda amb presència al parquet en el primer quart (18-24 i 13-34 de valoració amb 6 pèrdues de l’Uni). L’Avenida va guanyar el salt inicial i també la cursa per picar primer: 0-7 (dues accions de Robinson i triple de Loyd). Núria i Hampton, les dues tres, i la nord-americana amb la continuació cap a dins completaven el 8-0 i donaven el primer dels tres avantatges de la final a l’Uni. El següent seria el 10-9, de Laia Palau trepitjant el triple després de les dues primeres cistelles de De Souza, que havia sortit per Robinson a 5:20. Reisingerova, relleu de Colhado per batre’s en duel amb la brasilera de l’Avenida, completava el tercer i darrer avantatge de l’Spar Citylift, al tir lliure (12-11, a 3:58).

Elonu, d’ofensiu (12-17) i després de la pèrdua permetia a les d’Ortega obrir forat, amb 5-2 faltes al primer quart, ja blau. Al segon, Eldebrink apropava el marge als dos dígits des de 6,75 m (20-29) i era Williams la que havia de respondre: 22-29 i 26-29. Però Domínguez mateix, de costat a costat, demostrava com de fàcil era anotar per a l’Avenida (26-31), amb l’equip gironí ja en bonus a 4:13 pel descans. Va ser precisament el tir lliure, el que mantenia la distància (7/7 d’Avenida al segon quart) i el domini de la final: 30-60 a la valoració al descans. S’hi va arribar amb opcions, amb el triple de Bea Sánchez (37-43) posterior al de Givens, amb temps per carregar el braç.

Compensades

El 14-6 en faltes a la mitja part era clamorós. Tant, que a 7:08 per acabar el tercer quart l’Avenida ja estava en bonus. Aleshores, Loyd ja havia mig sentenciat el duel després de dues accions de Givens (37-45 i 39-47) amb només dos tirs lliures de Núria Martínez a l’altre costat. Sí que Williams hi va tornar. Com Hampton en accions individuals (6 punts al tercer quart) o Colhado, amb 6 punts seguits (54-59) per respondre als de De Souza –ja més cansada, amb algun error– i Eldebrink (52-59, triple). Una pel·lícula, la d’intentar remuntar l’Avenida, que a Girona han vist massa cops. I saben el final, a més –vuit derrotes seguides abans de la lliga el desembre–. Tothom menys Williams i Dongue (9 punts al darrer quart), que amb un contraatac ajustava el marcador (64-69) abans que De Souza anotés mentre Rosó veia com se li escapava la pilota dels dits, tres cops...

El relleu Williams - Murphy, en viu

“Serà una jugadora important per a nosaltres. Amb dos entrenaments i tres partits encara que no conegui el nostre joc i vagi perduda a nivell tàctic i en conèixer les companyes i com són... És rodatge i quan passin dies serà una jugadora important”, és la valoració d’Èric Surís a l’actuació de Gabby Williams, la millor de l’Spar Citylift en la seva tercera actuació amb l’Uni després de debutar-hi en aquesta copa. L’exjugadora del Nàpols va arribar a Girona fa una setmana per cobrir el lloc de Shay Murphy, que ahir tancava la seva etapa. Ho va fer, l’escorta, amb 0 punts, 3 assistències i -1 de valoració. El seu relleu, amb un joc més físic, va acreditar 18 punts (2/4 triples) i, en algunes fases del partit, va ser ella la que va aguantar el conjunt gironí. Amb dos punts al primer quart, al segon en va fer 7 amb triple inclòs per ajustar el duel (32-34). Al tercer va fer el seu segon triple i, a l’últim, les dues primeres cistelles de l’Uni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)