FEB

Un altre tornar a començar

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar Citylift, el líder, torna a Fontajau per rebre el Ferrol, cuer, abans de la tornada de l’Eurocup i la visita al Würzburg

L’Spar Citylift té aquesta tarda (18 h) el primer dels cinc partits a Fontajau aquest març. Sis si dijous no hi ha un autèntic daltabaix contra l’Asvel Lió, que hauria de remuntar 23 punts en una pista on cap equip ha guanyat encara aquest curs. Seria, la semifinal de l’Eurocopa, un escenari inèdit per a l’Uni, el creixement del qual es va posar en dubte avui fa una setmana a Vitòria en, tot just, la cinquena derrota de la temporada contra l’Avenida –les dues en competició europea es van remuntar a casa–. Un tornar a començar, amb Gabby Williams debutant avui a casa amb quatre partits ja disputats –tres de copa i dijous a Lió– i a una setmana de jugar-se, a Würzburg, el factor pista en una hipotètica final de lliga.

“L’equip ha crescut en ganes, bones sensacions i confiança. I tenim ganes de tornar a la lliga per continuar guanyant partits i aconseguir els millors resultats possibles amb vista al play-off”, va destacar Bea Sánchez, en la tornada de Lió després d’esvair-hi els dubtes dijous, amb el 57-80 a la pista del líder de la lliga francesa. “Centrar-nos en nosaltres, fer el nostre joc i sortir fortes al principi, dominar el rebot i imposar un ritme alt de joc” és la recepta que aporta la pivot andalusa per a avui, en el duel en què es troben, cara a cara, el líder amb 16 triomfs seguits i el cuer, amb cinc desfetes en els darrers cinc partits. “Tots ho són una mica, d’especials, però aquest sí que ho és una mica més, per l’estima que tinc a tota la gent del Ferrol”, diu en referència al club amb qui va assolir el seu segon ascens a la màxima categoria i va jugar-hi els quatre anys anteriors a l’arribada a Girona.

Respecte

A Malata és, des del 9 de desembre, el cim numèric de l’Uni des que el 2009 va pujar a Lliga Femenina, competicions FEB, FCBQ i europees incloses. L’Spar Citylift hi va establir el seu rècord d’anotació (96) i la màxima diferència a favor (54). El 7 de gener del 2017 a Fontajau, contra l’Estudiantes, també cuer, l’equip d’Èric Surís va deixar en +44 el sostre (91-47). També l’endemà de Reis, del 2012, el 92-52 contra el Celta va suposar la màxima anotació fins a l’anterior duel amb el Ferrol. Aquell dia cap jugadora de l’Uni va arribar als 30 minuts. Aquella setmana l’equip va tancar la fase regular de l’Eurocopa a Györ (Hongria) i, després, rebria l’Avenida a Fontajau. “És un partit més de lliga que hem de plantejar amb tota l’ambició i el respecte del món”, havia dit Surís en la prèvia.

2
rècords
propis va establir l’Spar Citylift a A Malata en el 42-96: punts i diferència a favor (+54)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.