FEB

L’Spar Citylift sense rival a Fontajau (60-43)

Bàsquet. Lliga femenina.

L’Spar Citylift ha guanyat el Ferrol 60-43 i es manté líder de la lliga, després de la desfeta en la copa avui fa una setmana i posar un peu i mig a la semifinal de l’Eurocopa dijous a Lió (+23). El cuer –3 triomfs en tot el curs– no ha plantat cara (2-3, l’únic avantatge amb un triple, respost per dos de gironins) però tampoc s’ha deixat anar i fins i tot han encomanat l’equip d’Èric Surís del seu ritme, narcotitzant. Sense Reisingerova, amb una crossa per caminar, Èric Surís ha donat minuts a Aina Martín al tercer quart (50-27, triple) i Laia Moya a l’inici del darrer. Colhado ha jugat només 6:45 (4 punts i 6 rebots). Júlia Soler ha entrar a 4:27 per Martín.

Passin, passin

Una falta han assenyalat els àrbitres en tot el primer quart, de Núria Martínez a 2:32 i amb 12-8 al marcador. Dominant el rebot (16-8 en aquest parcial) l’Uni ha obert la primera escletxa amb els triples de Palau i Buch (8-3) després del de Calvo (2-3). Ferrol ha empatat a 8 i Buch al contraatac ha tornat al més 6 (14-8) abans que, en el segon quart, fossin els ofensius (25-15 tercera cistella en segon intent) els que donessin aire a les gironines abans que els xiulessin la primera falta a favor a 5:53 per la mitja part. Sense intensitat i amb moltes pèrdues (7-7 al descans) l’energia de Dongue i Oma i, el triple de Núria Martínez, han fet que el marge s’enfilés als 15 al descans: 37-22 amb 15/40 i 8/33 tirs de camp i 7 pèrdues per banda però 34-11 al rebot.

El parcial a l’inici de 10 després del triple visitant a l’inici del tercer quart ha permès superar els 20 (47-25 mitjançant el segon triple de Buch i un contraatac finalitzat per Hampton).