ACB

Retrobament amb l’eficàcia

ACB. L’elevat encert ofensiu dels blaugrana permet tancar la ratxa de dues ensopegades a costa d’un coratjós San Pablo

Dues ensopegades consecutives –a l’ACB contra l’UCAM i a l’Eurolliga conta l’Efes– afegien pressió a la visita d’ahir del San Pablo Burgos al Palau Blaugrana. El Barça Lassa no podia permetre’s una nova relliscada si no volia encendre la llum d’alerta veient-se atrapat al capdavant de la classificació de l’ACB pel Real Madrid. Tocava, doncs, tornar a la bona línia, i els de Svetislav Pesic ho van fer imposant-se per 97-88.

Va ser un partit força tranquil per als blaugrana, que en tot moment van portar la iniciativa en el marcador d’un momentani 15-17 en el primer quart. De fet, el San Pablo, comandat per Dominique Sutton i Benite Vitor Benit –17 i 16 punts, respectivament, al final del duel–, va demostrar una notable capacitat ofensiva, però no va ser suficient per mantenir el ritme encistellador del Barça Lassa, ahir especialment brillant des de la línia de tres punts. En aquest apartat, va brillar Pau Ribas, amb cinc triples de cinc intents, mentre que Víctor Claver va signar un també destacable 4 de 6. A més, els van transformar en moments importants a l’hora de frenar les accelerades del rival. Aquesta aportació, junt amb la feina de Kevin Seraphin (17 punts i 7 rebots) i Ante Tomic (9 punts i 13 rebots) dins la pintura, van permetre als blaugrana gaudir d’àmplies diferències. De fet, ja era de 17 punts al descans (53-36) i va arribar a un màxim de 21 punts en el tram final del tercer quart (72-51). I això sense la contribució de dos tiradors de la talla d’Heurtel i Kuric, als quals ahir Pesic va dosificar-los els minuts. De fet, va cedir el protagonisme a jugadors menys habituals, com ara Rolands Smits, que va signar una bona actuació (11 punts i 4 rebots).

Si la diferència al final del partit es va reduir a 9 punts (97-88) va ser gràcies al coratge mostrat pel San Pablo, que no es va deixar anar, a banda de demostrar que té un joc d’atac potent (pocs equips poden presumir d’arribar a 88 punts al Palau). De fet, a 1:20 per a la botzina va situar un 88-79 que amenaçava de complicar el desenllaç del partit. Tot i això, un oportú triple de Ribas va evitar que el triomf es compliqués per als de Pesic, i es va erigir en el màxim anotador del duel amb vint punts.

El Barça Lassa tornarà a l’acció aquest divendres a Istanbul, ni més ni menys que a la pista del Fenerbahce, vigent líder de la fase de grups de l’Eurolliga, amb un balanç de 21 triomfs i només quatre derrotes.

PAU RIBAS

Va fer cinc triples de cinc intents i es va erigir en el màxim anotador del duel (20 punts)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)