ACB

Recital d’Heurtel per a la remuntada

ACB. El base fa dobles figures (14 punts i 13 assistències) per eixugar 14 punts de desavantatge en un matx complicat

El Barça pot aparcar l’ACB mentalment i centrar-se en els quarts de l’Eurolliga contra l’Efes que arrenca dimecres. Ho farà amb la confiança que li dona el marge en el lideratge a l’ACB i amb la capacitat de remuntar partits que se li compliquen, com li pot passar contra els turcs i com va ser ahir a Saragossa. Sort en va tenir d’Heurtel, que va aparèixer per liderar la reacció d’un Barça sòlid fins i tot quan no té el dia.

El Saragossa va sortir com una tromba amb un 10-0 que donava la benvinguda als blaugrana. Al primer quart els de Pesic es van oblidar de defensar i van encaixar 32 punts (32-23) i la renda es va disparar fins als 14 punts (37-23). Però abans del descans el Barça, amb un Hanga espectacular (13 punts) ja havia tornat dins el partit (52-51).

La sortida del vestidor s’entreveia determinant però els aragonesos, amb un gran treball col·lectiu i sobretot trobant un Okoye intractable –quart màxim anotador de l’ACB amb 14,6 punts de mitjana– estaven fent el que volien. La diferència es va mantenir fins iniciat el darrer quart, quan després d’un 74-67 força preocupant els blaugrana van fer l’estirada definitiva. Multiplicant-se en defensa van ofegar per complet el seu rival i li van endossar en tres minuts un parcial d’1-8 per empatar el matx (75-75). Allà va aparèixer la pressió per al Saragossa, que no va saber com frenar un Barça ja llançat que culminaria la reacció amb un 5-18 (79-85). Tot i un últim cartutx en forma de triple d’Okoye (86-87) a 1:45 del final els de Pesic estaven ja sòlids i infranquejables per deixar escapar el triomf.

13
assistències
va repartir, però el seu rècord aquest curs són 14 contra l’Unicaja. El curs passat, 13 també contra el Burgos
Sabíem que era un partit de rodatge per als duels contra l’Efes, una lluita i hem hagut de remuntar
Thomas Heurtel
Es pensaven que guanyàvem abans de començar i ens han fet 32 punts al primer quart, i s’han adonat després que cal defensar