Eurolliga

Larkin comanda la presa del Palau (68-102)

Bàsquet. El base de l’Efes lidera l’exhibició dels turcs contra un Barça desconegut que perd el factor pista i està obligat a guanyar dos partits seguits per tornar a una final a quatre

El Barça Lassa ha perdut el factor pista contra l’Efes (68-102) en el play-off de quarts de l’Eurolliga i haurà de guanyar dos partits seguits –el segon a Istanbul– per tornar a una final a quatre. Com en el primer partit el Barça no s’ha sobreposat a un mal inici, tant en defensa com en atac, i els turcs, amb un gran percentatge en els triples han obligat els de Pesic a anar sempre a remolc fins a convertir el duel en un passeig militar.

L’aparició de Larkin a la pista, a més, ha estat tot un terratrèmol, sobretot en el tercer quart quan el Barça s’ha col·locat a cinc punts després d’un parcial de 8-0 i gràcies a les bones accions de Hanga, l’únic que es va salvar del desastre global. Just llavors, amb 47-52, han començat els millors minuts de l’Efes, que guiat per Larkin ha anat fent miques qualsevol mínima opció de remuntada dels blaugrana –nefastos en els tirs lliures (8 de 21)– i ha disparat la diferència fins als 25 punts (56-81) davant la incredulitat dels seguidors. L’aparició en pista de Seraphin, que reapareixia després de la seva lesió, no ha confirmat la teòrica superioritat del joc interior dels blaugrana, que han començat l’últim quart ensorrats (56-84). Larkin, en canvi, s’ha dirigit a la banqueta amb somriure d’orella a orella (30 punts, 6 de 7 de tres i 34 de valoració).

En els últims minuts Pesic va intentar que els seus jugadors no abaixessin els braços però l’Efes va jugar a plaer davant els errors constants de tots els jugadors. Els turcs van baixar la intensitat. Calia guardar forces per al tercer partit, que es jugarà divendres al Palau.