ACB

Capdevila ja no mana en el planter del Barça

ACB. Albert Soler, Nacho Rodríguez i Joan Bladé pensen en Navarro com a nou responsable del bàsquet de base del Barça, i ‘la Bomba’ ho està meditant

Pere Capdevila deixarà de ser, el pròxim 30 de juny, el secretari tècnic del bàsquet formatiu del Barça. Qui ha estat el responsable del planter blaugrana en els últims quatre anys ja va notificar, fa mig any, als responsables del club la seva decisió irrefutable de no continuar el 30 de juny, quan li expirava el contracte. Això és el que ha fet accelerar els moviments interns per part dels responsables del club. El Barça no volia posposar més la decisió perquè cal començar a moure ja peces en el bàsquet de base, estructurar el planter i prendre decisions. L’adeu de Capdevila, doncs, no és cap sorpresa, perquè ja va avisar fa mig any, tot i portar-se amb discreció. De fet, fa mig any Nacho Rodríguez tampoc sabia si continuaria, perquè també acaba contracte el pròxim 30 de juny. La seva renovació s’espera que pugui fer-se oficial aviat. Les negociacions per al curs vinent del primer equip les està portant ell.

El Barça, doncs, haurà de trobar un recanvi per a Pere Capdevila en l’estructura de base blaugrana per intentar allò que tant s’ha subratllat, la voluntat i la realitat que es treballi perquè algun dels joves de les categories inferiors arribin al primer equip. No només es formin jugadors perquè acabin a l’NBA o a d’altres equips de l’ACB i d’Europa perquè en el primer equip o no hi tenen lloc o no hi tenen protagonisme. Albert Soler i Nacho Rodríguez estan pensant en la figura de Navarro perquè ocupi aquest càrrec. L’excapità del Barça va deixar de jugar fa un any, i aquest curs ha estat aprenent com funciona el club des de dins. Navarro sap millor que ningú el que és pujar graons en les categories inferiors del Barça, i la seva experiència ha de ser determinant.

Decisions immediates

Quan Navarro doni el seu vistiplau, el Barça haurà de buscar alguna persona que l’ajudi. El perfil que es busca és d’una persona que conegui el bàsquet de base, que conegui el club, que tingui capacitat de gestió i que encaixi amb el perfil per fer un bon equip amb Navarro.

Quins tècnics i joves continuaran?

També s’hauran de prendre decisions sobre si hi ha algun canvi a les banquetes dels equips de base. Diego Ocampo, amb contracte, continuarà dirigint el Barça B. El club està pendent de si hi ha alguna renúncia de Marín o Almansa a la LEB Or per saber on juguen. En principi es pensa en LEB Plata. Roger Grimau fa d’ajudant en el B, Mateo Rubio en el júnior, Lubos Barton en el cadet i Carles Flores en l’infantil. Cal veure si hi ha moviments i si s’incorpora algun tècnic més. En el cas que el Barça B jugui a LEB Plata cal saber què es fa amb joves com Bolmaro o Sergi Martínez. Aleix Font en principi ha d’estar en el primer equip i molts joves que estaven en el B marxaran i d’altres, com Digbeu, es quedaran amb alguns júniors que pugen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)