FEB

Albert Sàbat, la voluntat de creixement

LEB Plata. El nou base del Girona obre la seva tercera etapa a Fontajau, per dos anys i sense data límit

El Bàsquet Girona va presentar el seu primer fitxatge per al curs que ve, Albert Sàbat (Llagostera, 1985). “Estic molt content de tornar a Girona, sempre he volgut jugar a Fontajau i estic molt agraït al Bàsquet Girona pel fet que m’ho torni a permetre”, va dir el base, l’arribada del qual situa l’equip gironí en aspirant de ple dret a l’ascens a LEB Or. “És un projecte engrescador, un club que té ganes de créixer i espero aportar tot el que pugui.” El nou entrenador d’Albert Sàbat va dir que era molt especial poder-lo presentar: “Ha decidit continuar la carrera al Bàsquet Girona i es fa difícil pensar en una persona millor per incorporar al club”, va dir Àlex Formento, que en destaca l’experiència, el lideratge i l’exemple que pot donar als companys.

La categoria

“Tenia moltes ganes de tornar i si hagués esperat potser hauria sortit la possibilitat... Però la meva il·lusió era tornar aquí”, va respondre, sobre el teòric pas enrere que suposa baixar de l’ACB, on era titular a l’Obradoiro i on va jugar les quatre darreres temporades –dues al Joventut abans que a Santiago–. Més que la categoria, Albert Sàbat va dir que mirava el projecte. Perquè de fet, i com ell va recordar, ha jugat a totes les categories estatals, des d’EBA fins a l’ACB. En el seu únic curs a Plata, amb l’Akasvayu Vic, va pujar. “Des que hi vaig jugar la categoria ha canviat, és amb molt ritme i m’hi hauré d’adaptar com he fet els altres anys a tot arreu”, hi va afegir.

“Aviat faré 34 anys i, la veritat, no em veig final. Em trobo bé físicament: l’any passat no em vaig lesionar i vaig jugar tots els partits i espero jugar aquí els dos anys que he signat i més i tot”, va afirmar.

De la casa

Sàbat va començar a jugar al CB Llagostera. Ramon Sitjà el va portar al CB Girona i hi va debutar a l’ACB el curs 2002/03. La temporada 2005/06 va començar la seva aventura a les LEB (Lleida, Tenerife, Vigo i Vic) i va tornar a casa per jugar amb el Sant Josep (LEB Or, 2009/10). Aquella experiència va suposar un impuls a la seva carrera perquè va jugar a Tenerife dos anys més, un a Alacant i dos a Burgos; uns anys plens d’èxits esportius que no van tenir el premi corresponent perquè es va quedar sense jugar a l’ACB tot i obtenir tres ascensos seguits. “La primera etapa va ser molt maca perquè era molt jove i vaig debutar a l’ACB. Després vaig estar al Sant Josep, que va ser un any molt bo, i ara les expectatives són ajudar el club a seguir creixent de mica en mica.”

“És molt aviat, encara no sabem quina plantilla tindrem. La il·lusió hi serà, però el que hem de fer és treballar dia a dia. He tingut la sort al llarg de la meva carrera d’haver viscut diversos ascensos i el treball diari serà el que digui on estem al final de temporada”, va puntualitzar sobre el segon projecte gironí en la categoria.

LI QUEDA CORDA

“No em veig final, he signat per dos anys i tant de bo hi pugui estar molts anys més”

Àlex Formento: “Paciència, serà un estiu llarg”

L’entrenador i director esportiu del Bàsquet Girona va demanar paciència quant a la confecció de la plantilla, i amb la incorporació d’Albert Sàbat i la renovació de Sergi Costa es va mostrar molt satisfet per la parella de bases que té l’equip. Formento va dir que en els pròxims dies es podria anunciar un nou fitxatge però que la intenció és prioritzar jugadors amb valors que s’adiguin amb la filosofia del club. Qüestionat sobre el futur de Jordi Trias, el tècnic va dir que “és un jugador extraordinari”. “El club intentarà que sigui a la plantilla però tenim el màxim respecte per la decisió que prengui. Hi estem en contacte, la comunicació és fluida i sap que les portes del club les té obertes”, hi va afegir. Oriol Solà, vocal esportiu de la junta directiva, també va intervenir en la presentació i va qualificar la incorporació d’Albert Sàbat de paradigmàtica: “Volem tenir una plantilla de qualitat, lluitar pels nostres objectius i sobretot engrescar l’afició gironina perquè vingui a Fontajau.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)